Ρωσικές στρατιωτικές κινήσεις εγείρουν ανησυχίες στην Ουάσιγκτον

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνεχίζεται το θρίλερ που διαδραματίζεται τις τελευταίες ώρες της Ηνωμένες Πολιτείες, έπειτα από επείγουσα ενημέρωση των μυστικών υπηρεσιών σε Κογκρέσο και Γερουσία, για «ύψιστη υπόθεση εθνικής σημασίας».

«Ζητώ από τον πρόεδρο Μπάιντεν να αποχαρακτηρίσει όλες τις πληροφορίες που σχετίζονται με αυτήν την απειλή, ώστε το Κογκρέσο, η κυβέρνηση και οι σύμμαχοί μας να μπορούν να συζητήσουν ανοιχτά τις ενέργειες που απαιτούνται για να ανταποκριθούμε σε αυτήν την απειλή», δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Μάικ Τέρνερ.

Η αντίδραση του προέδρου της αρμόδιας επιτροπής στο Κογκρέσο
Αν και τόσο ο Τέρνερ όσο και ο Λευκός Οίκος δεν έδωσαν επιπλέον πληροφορίες για την «απειλή», δύο πηγές και ένας Αμερικανός αξιωματούχος είπαν στο CNN ότι σχετίζεται με τη Ρωσία και συγκεκριμένα ενέργειές της στο διάστημα! Μία από αυτές τις πηγές μάλιστα επιβεβαίωσε ότι «πρόκειται για μια εξαιρετικά ανησυχητική και αποσταθεροποιητική» ρωσική δυνατότητα «για την οποία ενημερωθήκαμε πρόσφατα».

Αμερικανικά δημοσιεύματα κάνουν λόγο για την πρόθεση της Ρωσίας να τοποθετήσει πυρηνικό όπλο στο διάστημα, το οποίο θα χρησιμοποιήσει εναντίον άλλων δορυφόρων.

Το Sky News Arabia επικαλείται Αμερικανό αξιωματούχο που ισχυρίζεται πως «οι ρωσικές στρατιωτικές κινήσεις εγείρουν ανησυχίες στην Ουάσιγκτον σχετικά με την πιθανότητα επιθέσεων στον κυβερνοχώρο που στοχεύουν συμφέροντα εθνικής ασφάλειας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ