Ξεσπά ο γιος του Φρεντι Μπελερη: Ο πατέρας μου φυλακίστηκε με πλαστό ποινικό μητρώο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παρά το γεγονός ότι είναι ο δημοκρατικά εκλεγμένος νέος δήμαρχος Χιμάρας, ο ομογενής Φρέντι Μπελέρης, εξακολουθεί να βρίσκεται προφυλακισμένος για 9,5 μήνες, ενώ δυσκολεύεται να επικοινωνήσει ακόμα και με την οικογένεια του.

«Ο πατέρας μου φυλακίστηκε με πλαστό ποινικό μητρώο. Ο Ράμα είχε πάρει προσωπικά τον αγώνα της Χιμάρας μιλώντας προσβλητικά για τον ίδιο και την ομογένεια», είπε μεταξύ άλλων ο γιος του Φρέντι Μπελέρη, αποκαλύπτοντας πως από την ημέρα που φυλακίστηκε ο πατέρας του κατάφερε να του μιλήσει τηλεφωνικά μόνο μια φορά ενώ τον είδε μόλις χθες από κοντά μόλις για 5 λεπτά. «Η δικαιοσύνη ελέγχεται στην Αλβανία» πρόσθεσε με νόημα για την ποινή φυλάκισης του πατέρα του.

«Μετά από μια Οδύσσεια εννέα μηνών, φτάσαμε στο σημείο χθες να έχουμε μια πρόταση του εισαγγελέα, η οποία φυσικά δεν είναι δεσμευτική, αλλά είναι ένα δείγμα γραφής το πώς αντιμετωπίζεται και το τι σχεδιάζουν εις βάρος των Ελλήνων της Αλβανίας και της Ελληνικής Εθνικής μειονότητας», είπε ο γιος του Φρέντη Μπελέρη, ο Πέτρος, για τη νέα εισαγγελική πρόταση φυλάκισης 2,5 ετών, ενώ ο πατέρας του κρατείται έγκλειστος, χωρίς δικαίωμα να ορκιστεί δήμαρχος Χειμάρρας.

«Δυστυχώς αυτή η πρόταση έγινε όχι απλά χωρίς στοιχεία, χωρίς ούτε καν ενδείξεις. Είναι πρωτόγνωρο πράγμα. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η νέα δικαιοσύνη στην Αλβανία, ελέγχεται απόλυτα. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι είναι μια πολιτική δίκη αυτή που υφιστάμεθα. Πάμε να σπάσουμε όλα τα ρεκόρ. Είναι κάτι που δεν έχει ξαναγίνει ούτε στην Αλβανία», είπε ο Πέτρος Μπελέρης και πρόσθεσε: «Ο πατέρας μου για να συλληφθεί και να παραμείνει προφυλακισμένος για 9,5 μήνες, χρησιμοποιήθηκε ένα πλαστό ποινικό μητρώο, το οποίο ανακάλυψε κάποιοι εισαγγελέας. Το πρόβλημα είναι ότι λίγες μέρες νωρίτερα από τον Μάιο που συνελήφθη όταν κατέβηκε ως υποψήφιος για τις δημοτικές εκλογές και κέρδισε, το ποινικό του μητρώο ήταν καθαρό, ενώ αργότερα από τη σύλληψή του μέχρι και σήμερα το ποινικό του μητρώο, όποτε αυτό ζητηθεί από τις αλβανικές αρχές, βεβαιώνεται ως καθαρό. Μόνο την ημέρα που έπρεπε να συλληφθεί, το ποινικό του μητρώο τον έδειχνε καταδικασμένο και με βάση αυτό το ποινικό μητρώο που πλαστογραφήθηκε έχει συλληφθεί μέχρι σήμερα και κρατείται έγκλειστος στις φυλακές.»

«Ο πατέρας μου είναι αποφασισμένος»

«Δεν του έχουν δώσει μια ολιγοήμερη άδεια προκειμένου να ορκιστεί. Αυτή είναι η σφραγίδα του καθεστώτος και για ποιο λόγο τον κρατάει μέσα. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην δοθεί μια ολιγόωρη άδεια να ορκιστεί να αναλάβει καθήκοντα και στη συνέχεια να ολοκληρωθεί η δίκη. Θα σας θυμίσω επίσης τις εικόνες που είχαμε δει στην κηδεία της γιαγιάς, που τι να λέμε τώρα ήταν πρωτόγνωρα πράγματα για οποιοδήποτε κράτος.

Και όπως πολλές φορές ακούω και αξιωματούχους στην Αλβανία πολιτικούς να λένε ότι εμείς δεν έχουμε ίση μεταχείριση και ανεξάρτητη δικαιοσύνη, μεταξύ Ελλήνων και Αλβανών. Στην πραγματικότητα συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο» ανέφερε ο γιος του Μπελέρη.

«Υφαρπάζουν περιουσίες στη Χειμάρρα καθώς είναι πόλος τουριστικής ανάπτυξης και μαύρου χρήματος. Η αξία της γης έχει ανέβει κατακόρυφα. Στη Χειμάρρα επίσης έχουμε ένα πρόβλημα με τους τίτλους ιδιοκτησίας. Λόγω του κομμουνιστικού καθεστώτος κανείς δεν έχει τίτλους ιδιοκτησίας και υπάρχει θολή κατάσταση στο περιουσιακό», επισημαίνει ο γιος του Φρέντη Μπελέρη και προσθέτει: «Εκμεταλλεύονται, υφαρπάζουν τις περιουσίες των ντόπιων κατοίκων, χαρακτηρίζονται επιχειρηματίες, ολιγάρχες, φίλοι της κυβέρνησης ως στρατηγικοί επενδυτές. Μάλιστα, ανάμεσά τους έχει κατηγορηθεί και η πρώην υπουργός Εξωτερικών, με την οποία εμείς συνομιλήσαμε για την υπόθεση Μπελέρη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ