Πρώην υψηλόβαθμος εργαζόμενος στη Meta σκότωσε τα δίδυμα παιδιά του και την συζυγο του και μετά έδωσε τελος στη ζωη του

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νεκροί μέσα στο σπίτι τους στην Καλιφόρνια βρέθηκαν ένας πρώην μηχανικός της Meta, η επιστήμονας σύζυγός του και τα δίδυμα παιδιά τους ηλικίας 4 ετών, σε μια υπόθεση που η αστυνομία ερευνά ως δολοφονία.

Ο Anand Sujith Henry, 37 ετών, φέρεται να σκότωσε τους γιους του και να πυροβόλησε θανάσιμα τη σύζυγό του, Alice Benzinger, 38 ετών, σε μια μπανιέρα πριν στρέψει το όπλο στον εαυτό του, δήλωσαν πηγές στο KTVU.

Το ζευγάρι βρέθηκε νεκρό μέσα στο σπίτι με τραύματα από πυροβολισμούς δίπλα σε ένα πιστόλι των 9 χιλιοστών και έναν γεμάτο γεμιστήρα, το πρωί της Δευτέρας, αφού η αστυνομία κλήθηκε για έλεγχο, δήλωσαν οι αρχές. Οι δύο γιοι τους βρέθηκαν νεκροί μέσα σε ένα από τα πέντε υπνοδωμάτια.

Η αιτία θανάτου των δύο μικρών παιδιών δεν έχει γίνει γνωστή, αλλά πιστεύεται ότι τα αγόρια είτε πνίγηκαν, είτε στραγγαλίστηκαν, είτε τους χορηγήθηκε θανατηφόρα δόση ναρκωτικών, επειδή δεν υπήρχαν σημάδια τραυματισμού στα σώματά τους, δήλωσαν στο NBC Bay Area πηγές που γνωρίζουν την έρευνα.

Το κίνητρο για τους θανάτους παραμένει ασαφές, καθώς οι αστυνομικοί συνεχίζουν την έρευνά τους. «Με βάση τις πληροφορίες που έχουμε αυτή τη στιγμή, φαίνεται ότι πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό χωρίς κίνδυνο για το κοινό, καθώς είμαστε βέβαιοι ότι ο υπεύθυνος βρισκόταν μέσα στο σπίτι», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η αστυνομία του Σαν Ματέο, σημειώνοντας ότι δεν υπήρχαν ίχνη παραβίασης.

«Η έρευνα συνεχίζεται καθώς οι ντετέκτιβ εργάζονται για να συγκεντρώσουν στοιχεία, να μιλήσουν με μάρτυρες και μέλη της οικογένειας και να προσδιορίσουν ένα πιθανό κίνητρο». Η αστυνομία σημείωσε ότι κλήθηκε στο σπίτι μερικές φορές στο παρελθόν – αλλά δεν ανέφερε τη φύση των κλήσεων.

Τα δικαστικά αρχεία δείχνουν επίσης ότι ο Henry, πρώην διευθυντής μηχανικής λογισμικού τόσο στη Meta όσο και στη Google, υπέβαλε αίτηση διαζυγίου από τον Benzinger τον Δεκέμβριο του 2016.

Αλλά το διαζύγιο δεν φαίνεται να υλοποιήθηκε ποτέ και το ζευγάρι μετακόμισε το 2020 στο σπίτι τους στο San Mateo, όπου θα μεγάλωναν τα δύο τους παιδιά. Οι γείτονες είπαν ότι έμοιαζαν με ένα φιλικό ζευγάρι και μια ευτυχισμένη οικογένεια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ