Δώρα Αυγέρη για Τέμπη: Οι υπεκφυγές και οι ασάφειες είναι το τελευταίο καταφύγιο των ενόχων

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απάντηση στον κυβερνητικό εκπρόσωπο για το ζήτημα της επιστολής του επικεφαλής της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σχετικά με τους κινδύνους μείζονος ατυχήματος προς τον τέως υπουργό Μεταφορών Κώστα Καραμανλή έδωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη.

Η κ. Αυγέρη καταλόγισε υπεκφυγές και ασάφειες στον Παύλο Μαρινάκη, ενώ τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα εργαστεί για την απόδοση δικαιοσύνης και για τη διαλεύκανση του εγκλήματος των Τεμπών.

Αναλυτικά η δήλωση της Δώρας Αυγέρη

«Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, υπό το κράτος του πανικού που προκάλεσαν οι αποκαλύψεις ότι ο Κώστας Αχ. Καραμανλής γνώριζε αρμοδίως από τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ενάμιση χρόνο πριν το έγκλημα των Τεμπών, ότι οι αμαξοστοιχίες είναι εκτεθειμένες σε άμεσο κίνδυνο πολύ σοβαρού δυστυχήματος, επέλεξε να απαντήσει με υπεκφυγές και ασάφειες. Αυτές είναι το τελευταίο καταφύγιο των ενόχων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα επιμείνει μέχρι τέλους και θα εργαστεί ακούραστα για την διαλεύκανση του εγκλήματος των Τεμπών και την απόδοση δικαιοσύνης υπέρ των 57 αδικοχαμένων συνανθρώπων μας.

Προς το παρόν, όπως φάνηκε και από την δήλωση-άδειασμα της κυβέρνησης στην οποία προέβη τις προηγούμενες ημέρες ο πρώην Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός -αν και σήμερα αρνήθηκε να καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή, κάνοντας χρήση του δικαιώματός του ως κατηγορούμενος- τα δεσμά της σιωπής σπάνε.

Τα στόματα σιγά-σιγά ανοίγουν και κατονομάζουν τους ενόχους».

Υπενθυμίζεται ότι ο  κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν θέλησε να σχολιάσει επιστολή του επικεφαλής της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σχετικά με τους κινδύνους μείζονος ατυχήματος, παραπέμποντας στις έρευνες της δικαιοσύνης, αρνούμενος ότι υπάρχει απόπειρα συγκάλυψης και λέγοντας ότι η κυβέρνηση δείχνει απόλυτο σεβασμό για τους ανθρώπους που έχασαν δικούς τους. Μάλιστα, επιτέθηκε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, καλώντας τον να μάθει τι έχει γίνει ως σήμερα για το καθεστώς της βουλευτικής ασυλίας και με το νόμο περί ευθύνης υπουργών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ