Οι Αγροτες στην Πολωνια πέταξαν αυγα σε γραφείο της ΕΕ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πολωνοί αγρότες άναψαν φωτοβολίδες και βαρελότα και εκσφενδόνισαν… κατά ριπάς αυγά σε γραφείο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο Βρότσλαβ. Την είδηση μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων PAP, ενώ οι διοργανωτές επιχείρησαν άμεσα να διαλύσουν την διαδήλωση.

Οι αγρότες και στην Πολωνία διαμαρτύρονται για τους περιορισμούς που υφίστανται λόγω των μέτρων της ΕΕ για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, όπως και για το αυξανόμενο κόστος. Ισχυρίζονται πως είναι όλα αποτελούν αθέμιτο ανταγωνισμό από το εξωτερικό, ιδιαίτερα από βάζοντας στην εξίσωση του όλου ζητήματος την Ουκρανία.

Εκπρόσωπος του δημαρχείου της περιοχής του συμβάντος υπολόγισε σε περίπου 1.000 τους διαδηλωτές και 500 τα τρακτέρ και τα άλλα αγροτικά οχήματα στο συλλαλητήριο.

Ενδεικτικά πλάνα από το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο TVN24 δείχνουν τους διαδηλωτές να πραγματοποιούν ηχηρή πορεία στους δρόμους, κρατώντας πολωνικές σημαίες, πανό και καπνογόνα! Οι εξαγριωμένοι αγρότες συγκεντρώθηκαν μπροστά από τα κεντρικά γραφεία της περιφερειακής διοίκησης. Άναψαν συμβολικά μεγάλη φωτιά, με τον καπνό να γιγαντώνεται σε λίγα δευτερόλεπτα.

Οι Πολωνοί αγρότες σχεδιάζουν πλήρη αποκλεισμό των συνοριακών σημείων διέλευσης με την Ουκρανία και παράλληλα ετοιμάζουν μεγάλη διαδήλωση στην Βαρσοβία στις 20/2.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ