Πρεμιέρα της νέας όπερας «El Greco» του Γιώργου Χατζηνασιου στο Μέγαρο Μουσικής

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Παρέλαση» γνωστών προσωπικοτήτων από τον χώρο της τέχνης, των επιχειρήσεων και της πολιτικής σκηνής έγινε το βράδυ της Τρίτης στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με αφορμή την πρεμιέρα της νέας όπερας «El Greco», με την υπογραφή του Γιώργου Χατζηνάσιου.

Πρόκειται για μια παράσταση που ανεβαίνει πρώτη φορά και φιλοξενείται στην αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη» του πολιτιστικού οργανισμού. Ενα σκηνικό θέαμα με υπέροχες μελωδίες, εξαιρετικές ερμηνείες αλλά και ψηφιακές προβολές, που μεταφέρουν τους θεατές στο εικαστικό σύμπαν του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου.

opera2

Στο πλευρό του σημαντικού Ελληνα συνθέτη και δημιουργού της εν λόγω όπερας Γιώργου Χατζηνάσιου (η οποία παρουσιάζεται σε ιταλικό λιμπρέτο του Ηλία Λιαμή με ελληνικούς υπέρτιτλους) ήταν φυσικά η γυναίκα της ζωής του, η σύζυγός του Μαρία, όπως επίσης τα παιδιά τους Χρήστος και Μαργαρίτα Χατζηνάσιου.

opera1
Γιώργος και Μαρία Χατζηνάσιου

Ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε, μεταξύ άλλων, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τον εφοπλιστή Παναγιώτη Τσάκο, πατέρα του Νίκου Τσάκου και πεθερό της Σήλιας Κριθαριώτη, τον Γιώργο Μπαμπινιώτη με τη σύζυγό του Ροδάνθη, τον Γιώργο Θεοφάνους με τη γυναίκα του Βίλλυ, την Αντζελα Γκερέκου, τον Μανούσο Μανουσάκη με τη σύζυγό του Μαρία, την παλιά ηθοποιό Νανά Βενέτη με τον άντρα της Nigel Dean και τον γιο τους Charles, την Αλεξάνδρα με τη Δωροθέα Μερκούρη και τις ηθοποιούς Νίκη Σερέτη και Φωτεινή Μπαξεβάνη με τον δημιουργό της σειράς «Κάνε ότι κοιμάσαι» Γιάννη Σκαραγκά.

opera3
Παναγιώτης Τσάκος
opera4
Αντζελα Γκερέκου

Εκεί ήταν, ακόμα, οι πολιτικοί Νικήτας Κακλαμάνης, Δημήτρης Κουτσούμπας και Κωστής Χατζηδάκης, οι καλλιτέχνες Μάριος Φραγκούλης και Θοδωρής Βουτσικάκης, το ερωτευμένο ζεύγος Μαρί Κωνσταντάτου και Γιάννης Κεντ, η Κατερίνα Γκαγκάκη, ο Αδωνις Γεωργιάδης και πολλοί άλλοι.

opera5
Ο Γεώργιος Μπαμπινιώτης με τη σύζυγό του Ροδάνθη
opera6
Μαρί Κωνσταντάτου, Γιάννης Κεντ
opera8
Nigel Dean και Νανά Βενέτη Dean με το γιο τους, Charles

ΔΗΜΟΦΙΛΗ