Αρνούμαστε την τεχνολογική πρόοδο και ζούμε παραδοσιακά – Είμαστε Ρωμιοί και Παλαιοχριστιανοι – Επιλογή μας να μην πηγαίνουν στο σχολειο τα παιδιά μας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αίσθηση έχει προκαλέσει η υπόθεση με την πολύτεκνη οικογένεια στην Ορεινή Κορινθία που ζει μέσα σε λαγούμι, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, κάτω από άθλιες και… πρωτόγονες συνθήκες.

Ο 45χρονος πατέρας μιλώντας στους δημοσιογράφους υποστήριξε ότι είναι «Ρωμιοί» και «παλαιοχριστιανοί» και ότι ζουν σε κοινόβιο μακριά από την σύγχρονη εποχή, έχοντας μάλιστα επιλέξει να μην στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο.

Ο πατέρας που αποκαλεί «αδέλφια» τη σύζυγο και τα παιδιά του που συνελήφθη μετά από καταγγελία ότι πυρπόλησε ένα αγροτικό όχημα και στην κατοχή του βρέθηκε ολόκληρο και αυτοσχέδια τόξα, υπερασπίζεται τον τρόπο ζωής που έχει επιλέξει.

«Εγώ είμαι έγκυος τώρα στο 5ο παιδί. Όλα μαζί τα παιδάκια της οικογένειας είναι 6 – 7. Δεν είναι όλα δικά μου, είναι κι από άλλες οικογένειες και τα μεγαλώνουμε με τις μαμάδες τους» δήλωσε η Σεβαστή Καλαϊτζιδάκη, η μητέρα της οιοκγένειας.

«Δεν μένω σε σπηλιά, μένω σε δεντρόσπιτο, καθώς είναι φτιαγμένο από κορμούς, λάσπη και χόρτα» υποστήριξε η ίδια στο Live News. «Ψάχναμε χρόνια να μείνουμε μακριά από την φασαρία της πόλης. Ο χώρος είναι ιδιωτικός και περιφραγμένος. Μαζί μας μένουν κι άλλες οικογένειες, είμαστε κοινότητα. Στο σύνολο είμαστε περίπου 10 άτομα» πρόσθεσε η Σεβαστή Καλαϊτζιδάκη.

«Είμαστε όλοι αδέρφια» λέει για τη γυναίκα και τα παιδιά του ο 45χρονος

Νωρίτερα, ο 45χρονος μιλώντας στο Star υποστήριξε: «Είμαστε μια κοινότητα παλαιοχριστιανών, στα πρότυπα των παλαιόπιστων Ρωσίας, ή των Άμις στην Αμερική, που αρνούμαστε την τεχνολογική πρόοδο και ζούμε παραδοσιακά, όπως οι πρώτοι χριστιανοί. Τη γυναίκα μου τη λέω αδελφή Σεβαστιανή και τον γιο μου αδελφό Νικόλαο. Είμαστε όλοι οι άνθρωποι αδέλφια».

Για τα όπλα και το αυτοκίνητο που κατηγορείται ότι πυρπόλησε, ο ίδιος δήλωσε: «Ήρθε ένας λαθροθήρας το Σάββατο το βράδυ και κυνηγούσε σε απόσταση είκοσι μέτρων από μεμονωμένη οικία. Είχε εγκλωβίσει ένα θηλυκό γουρουνάκι και ήθελε να το δολοφονήσει».

Μάλιστα υπερασπίστηκε τα αυτοσχέδια όπλα που είχε στην κατοχή του «Στην αρχαία Ελλάδα τα τόξα θεωρούνταν ντροπή, είχαν δόρατα οι αρχαίοι Έλληνες. Επί Ρωμανίας, επειδή είμαστε Ρωμιοί εμείς, που σημαίνει όχι Έλληνες, ήρθε το τόξο στο Βυζάντιο. Το τόξο λοιπόν το έχουμε και στον θυρεό μας, το οποίο μας διαφοροποιεί από τους Έλληνες. Είναι ένα τεχνούργημα, το φτιάχνουμε με παραδοσιακό τρόπο και δεν το αντιμετωπίζουμε ως όπλο, είναι σημάδι του πολιτισμού μας».

Η μητέρα της γυναίκας μίλησε με σκληρά λόγια για την κόρη της: «Έναν χρόνο δεν έχω καμία επικοινωνία. Πώς ζει εκεί δεν ξέρω. Τους βοηθούσαμε όπως μπορούσαμε και χρηματικά και με πράγματα. Ο γαμπρός μου ήταν αγνώμων, δεν άντεξα, τσακώθηκα μαζί τους, δεν ικανοποιούνταν με τίποτα. Της έδωσα ό,τι μπορούσα. Ο γαμπρός μου το αποτελείωσε. Είχε στο μυαλό του να φύγουν, για να κάνει τα δικά του. Την απομόνωσε για να τη χειριστεί όπως ήθελε. Δεν θέλουν να πληρώνουν τίποτα. Τους αρέσει η ρέμπελη ζωή. Μάλλον της κόρης μου της άξιζε αυτή η ζωή. Ντρέπομαι που το λέω. Να είναι καλά όπου βρίσκονται».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ