Η εξήγηση του Όθωνα Ηλιόπουλου γιατί απείχε χθες απο την ψηφοφορία στη βουλη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ναι μεν υποστήριζε «απερίφραστα» το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, ωστόσο από τη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή ο Όθωνας Ηλιόπουλος απουσίαζε, γεγονός που μόνο ασχολίαστο δεν πέρασε.

Σήμερα, ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εξωτερικών, με αρμοδιότητα τα θέματα αποδήμου Ελληνισμού και βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ φρόντισε να προβεί σε διευκρινίσεις για την απρόσμενη απουσία του από την ψήφιση του επίμαχου αυτού νομοσχεδίου, υποστηρίζοντας πως ένα «προσωπικό κώλυμα που δυστυχώς ανέκυψε την τελευταία στιγμή» τον κράτησε μακριά.

Ειδικότερα, όπως υπογραμμίζει «ως βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνω την απερίφραστη υποστήριξή μου στο νομοσχέδιο “Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του Αστικού Κώδικα και άλλες διατάξεις” που αποτελεί πλέον και νόμο του κράτους που ανταποκρίνεται σε στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα των συμπολιτών μας και προάγει την ισότητα σε μία ανοιχτή και ανθρώπινη κοινωνία».

Και συνεχίζει, αναφέροντας ότι «η απουσία μου από την χθεσινή ονομαστική ψηφοφορία οφείλεται σε προσωπικό κώλυμα που δυστυχώς ανέκυψε την τελευταία στιγμή. Χαιρετίζω την απόφαση της Βουλής των Ελλήνων ως βήμα προόδου σε μια ανοιχτή και ισόνομη πολιτεία. Ο αγώνας μας για τα κοινωνικά δικαιώματα και για ένα κοινωνικό κράτος δικαίου με ελεύθερη κρατική παιδεία, εθνικό σύστημα υγείας και στήριξη των ευπαθών ομάδων της κοινωνίας μας είναι καθήκον του προοδευτικού κόσμου και θα συνεχιστεί χωρίς συμβιβασμούς».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ