Ο θρίαμβος της προπαγάνδας!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η πολιτισμένη Δύση, κυρίως όμως η δήθεν ανθρωπίστρια Ελληνίδα πρόεδρος παρέα με τον πρωθυπουργό – υπέρμαχο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, έφτασαν στο σημείο να αποθεώνουν έναν ρώσο νεοναζί. Η εξήγηση, βρίσκεται στο άρθρο που ακολουθεί:

Του Δημήτρη Παπαθανασίου

Φίλες και φίλοι καλημέρα

Ανοιξε τις πύλες της την Παρασκευή για 60ή φορά η Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου (MSC). Μεταξύ των μεγαλύτερων απειλών για τον πλανήτη το 2024 βρίσκονται στο τραπέζι η κλιματική αλλαγή, η μετανάστευση, η τρομοκρατία και φυσικά… η Ρωσία και η Κίνα.

IMG 5211
Δημήτρης Παπαθανασίου

Σκοπός τούτου του σημειώματος δεν είναι η βαθύτερη ανάλυση των στόχων της διάσκεψης που λαμβάνει χώρα στη βαυαρική πρωτεύουσα, αλλά η… επικοινωνία.

Ρωσία και Κίνα θεωρούνται και φέτος για τις χώρες της G7 ως η 14η και 11η αντίστοιχα πιο σημαντική απειλή για το διεθνές γίγνεσθαι.

Αντιθέτως, σε αυτό τον μακρύ κατάλογο των απειλών δεν υπάρχει καμία αναφορά στις ΗΠΑ, που έχουν πραγματοποιήσει περισσότερες από 200 στρατιωτικές επεμβάσεις σε άλλες χώρες από το 1950 έως σήμερα.

Αυτός όμως είναι ο θρίαμβος της προπαγάνδας. Οι πολίτες φοβούνται ενδεχόμενη απειλή από την Κίνα και όχι τους Αμερικανούς που έχουν κάνει κόσκινο τον πλανήτη.

Για να φτάσουμε βέβαια στο επιθυμητό αυτό αποτέλεσμα έχουν γίνει δεκάδες διασκέψεις όπως αυτή, έχουν αφιερωθεί χιλιάδες τηλεοπτικές ώρες και έχουν ξοδευτεί πολλά δισ. δολάρια.

Η προπαγάνδα χρειάζεται χρόνο, χρήμα και, κυρίως, θολωμένα μυαλά. Οταν εξασφαλιστούν αυτά τα «προαπαιτούμενα» είναι εύκολο η μέρα να παρουσιάζεται ως νύχτα και το ανάποδο.

Δείτε για παράδειγμα αυτό που γίνεται στην Ελλάδα. Θεωρείται απολύτως θεμιτό, για παράδειγμα, ένας υπουργός να βρεθεί με 500.000 ευρώ αδιευκρίνιστα ποσά. Είναι αποδεκτό ένας πρωθυπουργός να υποβάλλει ψευδείς δηλώσεις πόθεν έσχες. Τα ζητήματα αυτά δεν αφορούν τα ΜΜΕ, δεν απασχολούν την κοινωνία, 41%…

Αντιθέτως, αν κάποιος έχει να παρουσιάσει σημαντικό κοινωνικό έργο αλλά ταυτόχρονα έχει ένα «πάθος», ας πούμε με τον τζόγο, ρίχνεται κατευθείαν στην πυρά. Τότε γίνονται πολύωρα αφιερώματα, μαθαίνουμε όλο το γενεαλογικό δέντρο του, τις συνήθειές του, τα μυστικά του και τίποτε δεν μένει κρυφό. Και φυσικά με συνοπτικές διαδικασίες τα ΜΜΕ βγάζουν ετυμηγορία: Ενοχος.

Σάτιρα επιχείρησε να κάνει ο συμπαθής ηθοποιός Πάνος Βλάχος και οι Λιάγκες ως «απάντηση» έβγαλαν στη σέντρα τον πατέρα του. Ετσι γίνεται πλέον. Προπαγάνδα και αθλιότητα πάνε μαζί.

Σε αυτή την έφοδο των βαρβάρων της προπαγάνδας ένα είναι το αντίδοτο: ανοίξτε ένα βιβλίο και κλείστε τις τηλεοράσεις…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ