Ερυθρά Θάλασσα: Οι Χούτι χτύπησαν βρετανικό πετρελαιοφόρο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 Το βρετανικό πετρελαιοφόρο M/T Pollux χτυπήθηκε από πυραύλους των Χούτι της Υεμένης καθώς προσέγγισε στο στενό του Άντεν, όπως ανέφερε ο στρατιωτικός εκπρόσωπος της οργάνωσης Γιαχία Σαρία.

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ δήλωσε χθες ότι το Pollux χτυπήθηκε στην αριστερή του πλευρά από πύραυλο που εκτοξεύτηκε από τις ακτές της Υεμένης.

Το πλοίο είναι υπό σημαία Παναμά και μετέφερε αργό πετρέλαιο με προορισμό την Ινδία.

Η Maritime Trade Operations του Ηνωμένου Βασιλείου (UKMTO) και η βρετανική εταιρεία ναυτιλιακής ασφάλειας Ambrey ανέφεραν ότι το δεξαμενόπλοιο φέρεται να χτυπήθηκε 72 ναυτικά μίλια (133 χιλιόμετρα) βορειοδυτικά του λιμανιού Μόχα, στα ανοιχτά της Υεμένης.

«Το πλοίο… σύμφωνα με πληροφορίες υπέστη μικρές ζημιές. Το πλήρωμα αναφέρθηκε ότι είναι ασφαλές και αβλαβές», ανακοίνωσε η Ambrey.

Το M/T Pollux φόρτωσε στο λιμάνι Νοβοροσίσκ της Ρωσίας στη Μαύρη Θάλασσα στις 24 Ιανουαρίου και επρόκειτο να εκφορτώσει στο Paradip της Ινδίας στις 28 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του LSEG.

Η Indian Oil Company διαθέτει διυλιστήριο πετρελαίου 300.000 βαρελιών την ημέρα (bpd) στο Paradip, στην ανατολική πολιτεία Odisha.

Το πλοίο ανήκει στην Oceanfront Maritime Co SA και διαχειρίζεται η Sea Trade Marine SA, σύμφωνα με στοιχεία του LSEG. Οι εκπρόσωποι αυτών των εταιρειών δεν απάντησαν αμέσως στα αιτήματα για σχολιασμό του συμβάντος.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ