Νευρική κριση στο Συριζα για το ερωτηματολόγιο Κασσελακη – Εχει μπερδευτεί ο κόσμος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε βαθιά κρισή ξαφνικα – ξανα – ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με αφορμή αυτή τη φορά το ερωτηματολόγιο στο οποίο καλούνται να απαντήσουν αν θέλουν τα μέλη μέσω του isyriza σύμφωνα με το πάντα έγκυρο για τα εσωκομματικά του Συριζα, thefaq.gr

Μάλιστα βουλευτές που εχουν εκφράσει αντιρρήσεις τις τελευταίες ώρες δέχονται πλήθος επιθέσεων απο διαδικτυακούς μηχανισμους που δεν τιμούν ούτε τον Συριζα ούτε τον πρόεδρο του.

Την άμεση σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου ζητούν 17 από τα 24 μέλη του οργάνου με επιστολή στον Στέφανο Κασσελάκη, τη Ράνια Σβίγκου και τον Γιώργο Βασιλειάδη, με αφορμή το ερωτηματολόγιο του iSYRIZA.

Την επιστολή δεν υπογράφουν μεταξύ άλλων οι δύο γραμματείς του κόμματος (Ράνια Σβίγκου, Γιώργος Βασιλειάδης), η τομεάρχης Εξωτερικών Ρένα Δούρου, η γραμματέας της ΚΟ Θεοδώρα Τζάκρη και ο γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνος Παναγιωτόπουλος.

Την άμεση σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν οι εξής:

1. ΑΡΑΠΗ-ΜΠΕΛΩΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
2. ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ ΟΛΓΑ
3. ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
4. ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
5. ΚΑΡΚΟΥΛΙΑ ΖΩΗ
6. ΚΟΥΒΕΛΗ ΜΑΡΙΑ
7. ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
8. ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΛΙΖΑ
9. ΠΑΠΠΑΣ ΝΙΚΟΣ
10. ΠΟΛΑΚΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
11. ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
12. ΡΗΓΑΣ ΠΑΝΟΣ
13. ΣΚΟΡΙΝΗΣ ΝΙΚΟΣ
14. ΣΥΜΕΩΝΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ
15. ΤΕΛΙΓΙΟΡΙΔΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑ
16. ΤΕΜΠΟΝΕΡΑΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ
17. ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΣ ΑΛΕΚΟΣ

Ο Κασσελάκης επιμένει από το Λονδίνο: «Να ακουστεί η φωνή της βάσης»

Οι πληροφορίες φέρουν μέλη της Πολιτικής Γραμματείας που αντιδρούν στο ερωτηματολόγιο Κασσελάκη να συντονίζονται ως προς τις κινήσεις τους, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για προετοιμασία κειμένου που θα ζητά από τον πρόεδρο την απόσυρση του ερωτηματολογίου. Στο ορατό, πάντως, ενδεχόμενο να μην δεχθεί την σύγκληση των οργάνων ο πρόεδρος του κόμματος το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει την υποχρεωτική σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής κατόπιν αιτήματος του 25% των μελών της. «Η Κεντρική Επιτροπή συνέρχεται τακτικά, δια ζώσης ή, όταν απαιτείται με υβριδικό ή ψηφιακό τρόπο, κάθε 3 μήνες με ευθύνη της Πολιτικής Γραμματείας και εντός 15 ημερών όταν το ζητήσει το 1/4 των μελών της» αναφέρει το άρθρο 16, παρ.7 του καταστατικού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ