Η Ρωσία ανακοίνωσε τον έλεγχο ολόκληρου του χημικού εργοστασίου Αβντίιβκα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επίσημα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων ανέφεραν τη Δευτέρα, επικαλούμενα το υπουργείο Άμυνας, ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν πλήρως τον έλεγχο του εργοστασίου χημικών και οπτάνθρακα Αβντίιβκα, μετέδωσε το Reuters.

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι ουκρανικές μονάδες ήταν κρυμμένες μέσα στο εργοστάσιο που βρίσκεται στο βορειοδυτικό άκρο της πόλης Αβντίιβκα.

Νωρίτερα, το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου ενημέρωσε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν ότι οι δυνάμεις της ρωσικής ομάδας «Κέντρο» είχαν ελέγξει πλήρως την πόλη Αβντίιβκα, μετά από μάχες στις οποίες οι ουκρανικές δυνάμεις αποχώρησαν από την πόλη.

Σύμφωνα με δήλωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, ο υπουργός Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Σεργκέι Σόιγκου, ενημέρωσε τον Ανώτατο Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, ότι οι δυνάμεις της Ομάδας Κέντρου, με επικεφαλής τον στρατηγό Αντρέι Μορντβίτσεφ, ανέλαβε πλήρως τον έλεγχο της πόλης Αβντίιβκα του Ντόνετσκ, η οποία ήταν οχυρό προπύργιο των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ