Ξεκίνησαν για την Αθήνα οι Αγροτες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ξεκίνησαν απο νωρίς το πρωι οι αγρότες με τα τρακτέρ τους προκειμένου να κατέβουν στην Αθήνα για το αυριανό, μεγάλο συλλαλητήριο που θα γίνει αύριο το απόγευμα στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, 20 τρακτέρ από την Καρδίτσα ενώθηκαν με τα αγροτικά μηχανήματα των συναδέλφων τους από το Μεγαλοχώρι Τρικάλων και βρέθηκαν στον αυτοκινητόδρομο Ε65 με τελικό προορισμό το Κάστρο Βοιωτίας.

Αργότερα θα ξεκινήσουν 13 τρακτέρ από τον Πλατύκαμπο και θα βρεθούν στο Στεφανοβίκειο ώστε να «συναντηθούν» με εκείνα που βρίσκονται εδώ και μέρες στο μπλόκο. Μέσα στην ημέρα θα φτάσουν στον Αλμυρό και μαζί με τα τρακτέρ του συγκεκριμένου μπλόκου σε εκείνο το σημείο θα ξεκινήσουν για το Κάστρο Βοιωτίας, όπου θα φτάσουν το απόγευμα.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την ΕΡΤ, σήμερα θα γίνει ακόμη μία σύσκεψη στην ΕΛΑΣ προκειμένου να οριστεί ο τελικός αριθμός των τρακτέρ που θα κατέβουν στην Αθήνα και να «κλείσει» το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθούν τα τρακτέρ στην Αθήνα ώστε να αποφευχθούν κυκλοφοριακά και άλλα προβλήματα

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, τα τρακτέρ θα κινούνται σε μια λωρίδα κυκλοφορίας, ώστε η δεύτερη να είναι ανοιχτή για ασθενοφόρα, περιπολικά, πυροσβεστικά.

Η ίδια πηγή αναφέρει πως θα επιτραπεί σε όλα τα οχήματα να μπουν στην πρωτεούσα τα οποία σύμφωνα με την πρώτη εικόνα είναι γύρω στα 150.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, τα τρακτέρ που θα έρθουν από τη Βόρεια Ελλάδα θα συγκεντρωθούν έξω από τα διόδια των Αφιδνών ενώ οι συνάδελφοί τους από την Πελοπόννησο θα φτάσουν στα διόδια Ελευσίνας. Από εκεί θα κινηθούν προς την Ομόνοια μέσω της λεωφόρου Αθηνών και διασχίζοντας την Πανεπιστημίου θα φτάσουν στο Σύνταγμα,

Τα λεωφορεία που θα έρθουν στην Αθήνα θα σταματήσουν στο πάρκινγκ του ΟΑΚΑ και οι αγρότες μέσω του ηλεκτρικού θα κατέβουν για το κέντρο της Αθήνας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ