Το συγκινητικό τελευταίο αντίο στην μητερα του Νίκου Πατέρα, Άννυ Δ Πατέρα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε στενό οικογενειακό κύκλο τελέστηκε προχθές το μεσημέρι η κηδεία της μητέρας του εφοπλιστή Νικόλα Πατέρα, Άννυς Δ. Πατέρα, στο Κοιμητήριο Βουλιαγμένης.

Από τη Βίβιαν Μπενέκου

Η σεμνή και ήρεμη δύναμη της ναυτιλίας, σύζυγος του αείμνηστου εφοπλιστή Διαμαντή Πατέρα, μητέρα του Νίκου, της Αναστασίας και της πρόωρα χαμένης Μαρίας, «σάλπαρε» αθόρυβα και γαλήνια στη γειτονιά των αγγέλων, για να συναντήσει τον αγαπημένο της σύζυγο και τη θυγατέρα της. Φωτισμένη αστή, βαθιά θρησκευόμενη, εξαιρετικός και γενναιόδωρος άνθρωπος, «η καλύτερη μάνα και σύντροφος» αναφέρουν όσοι είχαν την τύχη να τη γνωρίσουν.

IMG 2469

Είχε εξαιρετική καλλιέργεια, ευαισθησία, μόρφωση, υπομονή και πάντα βοηθούσε τους ανθρώπους. Πολύ όμορφη, πολύ κομψή, οι παλαιότεροι τη θυμούνται με τις δημιουργίες του οίκου μόδας Ντίνου και Κώστα Μαυρόπουλου να κλέβει την παράσταση, με την εμφάνισή της σε εκδηλώσεις της ναυτιλίας, αλλά και στα ιδιωτικά δείπνα που παρέθετε στην οικία της, στο πλευρό του άρχοντα συζύγου της Διαμαντή Πατέρα. Πάνω απ’ όλα, όμως, η καλλονή της εποχής είχε αφοσιωθεί στην ανατροφή των παιδιών της, τα οποία καμάρωνε να μεγαλώνουν, όπως και των εγγονιών της. Εκείνη, άλλωστε, ήταν που είχε μεταδώσει στον μοναχογιό της την αγάπη της για τον συνάνθρωπο, την ευαισθησία και την αλληλεγγύη της, με τη δημιουργία του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Νικόλας Δ. Πατέρας», ενισχύοντας την κοινωνική, πολιτιστική και ναυτική κληρονομιά της πατρίδας μας, προσφέροντας παράλληλα υποστήριξη στους νέους αλλά και σε πάσχοντες συνανθρώπους μας.

Η τελευταία δημόσια εμφάνιση της Αννυς Δ. Πατέρα ήταν στο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας την Κυριακή 21 Μαΐου 2023, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πτωχοκομείου Αθηνών, που τέλεσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, καθώς ο ναός παραχωρήθηκε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο με τη συμβολή και τη χορηγία του ιδρύματος «Ν.Δ. Πατέρα». Η οικογένεια Πατέρα, με καταγωγή από τις Οινούσσες της Χίου, μεγαλούργησε και άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά της στην ελληνόκτητη ναυτιλία.

Η αγάπη της οικογένειας για τον συνάνθρωπο, τον τόπο καταγωγής της, αλλά και ολόκληρη τη χώρα, καθώς και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της για τους ανθρώπους της θάλασσας μετουσιώνονται στην αγαθοεργό δράση μέσω του Ιδρύματος Ιωάννου Δ. Πατέρα από τη δεκαετία του 1970 και συνεχίζει με ακόμα περισσότερο πάθος και αγάπη ο Νικόλας Πατέρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ