Εκμεταλλεύονται την ανυπαρξία της αντιπολίτευσης για να διαλύσουν και τη δημόσια υγεία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ήταν και αυτό από τα αναπάντεχα/αναμενόμενα μετά την αλλαγή υπουργού στο της Υγείας. Ανακοινώθηκε καθιέρωση απογευματινών χειρουργείων με ..τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών πού θα αρχίσει να στοιχίζει, στον πολίτη πλέον, για τις μεν ελαφρές ελαφρές επεμβάσεις 300 € και θα καταλήγει σταδιακά στα 2000€ για την σοβαρότερη.Έτσι για αρχή για να το συνηθίσει ο κόσμος. Και μετά τι θα τους εμποδίσει, αφού ορίζοντας ισχύος δεν ορίζεται, ούτως ώστε να καθιερωθεί ακόμα και μηνιαία αναπροσαρμογή αυτού σύμφωνα με τα «κέφια» του υπουργού.

Μα καλά οι γιατροί δεν αμείβονται επαρκώς; Ας φροντίσει λοιπόν ο υπουργός, μετά απο διάλογο, να πράξει τα δέοντα. Εάν όμως υπάρχει φόρτος περιστατικών γιατί δεν προκηρύσσει ο υπουργός προσλήψεις;

Δεν υπάρχει απάντηση. Εφόσον λοιπόν προκρίθηκε η απογευματινή παροχή ιατρικής φροντίδας με το ανακοινομένο τιμολόγιο, καλώς, για τον ανασφάλιστο. Για τον άπορο πως; Στην ουρά των πρωινών, και με τι ορίζοντα; Δεν λένε! Για τον ασφαλισμένο όμως γιατί; Τα ταμεία οφείλουν να αναλάβουν το οικονομικό βάρος ούτως ώστε να λειτουργεί αυτό που οι εργοδότης/εργαζόμενος συνεισφέρουν. Εάν δεν επαρκούν ας προβεί το υπουργείο σε αύξηση των κρατήσεων αμφοτέρων.

Όλα αυτά λοιπόν μαζί και με τα υπόλοιπα, που δεν ειναι και λίγα, οδηγούν σε μία τύπου «βρήτε τα μόνοι σας» άνθρωποι, με το υπουργείο έξω για να μην εχει πονοκέφαλο ο υπουργός. Ο εκάστοτε υπουργός, με τον θεσπίζοντα τα τέλη τωρινό να εξασφαλίζει και τους μετά αυτόν.

Ας βρεθεί έστω ένας πολίτης να δηλώσει ικανοποίηση από αυτά που του μέλλουν, με την κυβέρνηση να εκμεταλλεύται εις το έπακρον την τρέχουσα αναταραχή της ανύπαρκτης αντιπολίτευσης που ασχολείται αποκλειστικά με τα εσωκομματικά της και πλήρως αδιαφορώντας για το τι με αυτό συνεπάγεται εις βάρος του λαού, αφήνοντας το βάρος σε μικρότερα κόμματα, τα οποία ευτυχώς υπάρχουν και ανταποκρίνονται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ