Απώλεια βάρους: Πως θα χάσεις κιλά πραγματικά και υγιεινά

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εάν πραγματικά θέλεις να χάσεις βάρος και να δεις το σώμα σου να μεταμορφώνεται, ξέχνα ότι έχεις διαβάσει με τις μαγικές δίαιτες, τα συμπληρώματα, τις χημικές δίαιτες και τις ώρες στο διάδρομο.

Αυτός είναι ο τρόπος που θα χάσεις βάρος σίγουρα, υγιεινά και χωρίς να θεωρείς την διαδικασία ως «μαρτύριο». Ανεξάρτητα την ηλικία σου, την φυσική σου κατάσταση, τα παραπανίσια κιλά, ακόμα και δεκάδες, αυτός είναι ο δρόμος.

Πάμε με απλά βήματα:

1. Σταματήστε να βασίζεστε στην αεροβική άσκηση για να χάσετε λίπος.

Το να προσπαθείς να κάνεις καρδιαγγειακή άσκηση με κακή διατροφή είναι ανόητο.

Χρειάζονται 30 δευτερόλεπτα για να φάτε 400 θερμίδες από ένα κομμάτι πίτσα.

Χρειάζονται 30 λεπτά για να κάψετε 400 θερμίδες τρέχοντας.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η διατροφή πρέπει να είναι η πρώτη προτεραιότητα για την απώλεια λίπους.

2. Η πρωτεΐνη πρέπει να αποτελεί το 50% του πιάτου σας σε κάθε γεύμα. Άπαχο κιμά ή φιλέτο, κοτόπουλο, λουκάνικο κοτόπουλου, ψάρια, γαρίδες και ασπράδια αυγών είναι εξαιρετικές πηγές

3. Αν έχετε έλλειμμα θερμίδων θα χάσετε λίπος. Είναι κυριολεκτικά τόσο απλό.

4. Η σκληρή αλήθεια είναι ότι έχετε περισσότερο λίπος να χάσετε από όσο νομίζετε, για να φαίνεστε όπως θέλετε. Θα πάρει χρόνο, οπότε ξεκινήστε ΣΗΜΕΡΑ!

5. Σηκώστε βάρη και κάντε διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνες ενώ χάνετε βάρος, διαφορετικά θα χάσετε μυς και θα γίνετε «λίπος με κόκκαλα».

6. Τρώω υγιεινά δεν σημαίνει τρώω  τέλεια.

Λάβετε το 80-90% των θερμίδων σας από αληθινά τρόφιμα όπως πατάτες, κρέας, αυγά, λαχανικά, φρούτα, ελληνικό γιαούρτι και θαλασσινά

Λάβετε μόνο 10-20% από τα φαγητά που αγαπάτε.

7. Οι «μαγικές δίαιτες» όπως το κετο ή η κρεοφαγία δεν είναι μαγικές και λειτουργούν μόνο όταν τρώτε λιγότερες θερμίδες.

8. Η εξοικονόμηση θερμίδων για αργότερα κάνει θαύματα. Εάν ξέρετε ότι θα πάτε για για δείπνο, πιείτε μόνο ένα σέικ πρωτεΐνης ή νηστέψτε εκ των προτέρων, ώστε στο δείπνο να μην υπερβειτε τις συνολικές θερμίδες

9. Να προσέχετε το φαγητό σας και να το μασάτε μέχρι να είναι υγρό στο στόμα σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να νιώσετε χορτάτοι νωρίτερα.

10. Ακριβώς επειδή το βάρος σας δεν πέφτει δεν σημαίνει ότι δεν σημειώνετε πρόοδο. Όταν ξεκινάτε για πρώτη φορά να σηκώνετε βάρη, μπορείτε να χάσετε εκατοστά από τη μέση σας χωρίς να χάσετε κιλά από τη ζυγαριά.

11. Ξεκινήστε τη μέρα με 50 γραμμάρια πρωτεΐνης στο πρωινό και θα πεινάτε λιγότερο την υπόλοιπη ημέρα.

12. Τι σημαίνει 50g πρωτεΐνης:
– 2 κουταλιές σκόνη πρωτεΐνης ορού γάλακτος
– 2 φλιτζάνια ασπράδια αυγών
– 300 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
– 200 γρ. στήθος κοτόπουλου
– 2 φλιτζάνια ελληνικό γιαούρτι
– 2 φλιτζάνια τυρί κότατζ
– 300 γρ φιλέτο χοιρινό
– 300 γρ κιμά γαλοπούλας
– 13 γαρίδες

Επιδιώξτε να έχετε 50 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά γεύμα και θα χάσετε λίπος στον αυτόματο πιλότο. Πολύ σημαντικό: Προτιμήστε ψάρι ή κοτόπουλο, πάντα Ελληνικό! Η Ελλάδα έχει το καλύτερο κοτόπουλο σε όλα τα επίπεδα. Ειδικά κάποιες ετικέτες όπως τα κοτόπουλα Ναυπάκτου – Κοντοχρήστος, που είναι πλούσια ακόμα και σε Ω3! 

13. Εάν νιωθετε δυσαρεστημένοι με το σώμα σας για μήνες ή χρόνια, ήρθε η ώρα να παραδεχτείτε ότι κάτι πρέπει να αλλάξει.

14. Κάντε cardio για την υγεία της καρδιάς & του εγκεφάλου σου, όχι για να κάψειτε θερμίδες.

15. Η βιωσιμότητα νικάει την ταχύτητα, στοχεύστε να χάσετε με ρυθμό 0,5-1% απώλεια σωματικού βάρους την εβδομάδα.

16. Το περπάτημα 10.000+ βημάτων την ημέρα είναι το απόλυτο κόλπο για να μπορείς να τρως περισσότερο φαγητό ενώ χάνεις λίπος.

17. Δεν χρειάζεται να κόψετε τους υδατάνθρακες στο 0 για να χάσετε λίπος. Όσο καίγονται θερμίδες, οι θερμίδες που καταναλώνονται θα χάνονται ανεξάρτητα από το πόσους υδατάνθρακες τρώτε.

18. Όποιος λέει «το υγιεινό φαγητό δεν έχει καλή γεύση» είναι άσχετος.

Ενδεικτικά σνακ με λίγες θερμίδες και υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες:

– 2 δοχεία Ελληνικό γιαούρτι
– 1/4ο πακέτο μείγμα πουτίγκας cheesecake βανίλιας
– 1 κουταλιά της σούπας μέλι
– 1 φλιτζάνι βατόμουρα

19. Η αλλαγή ταυτότητας είναι ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ για να διατηρηθεί το λίπος εφ’ όρου ζωής. Πρέπει να αναπτύξετε τις συνήθειες και τη νοοτροπία ενός κατάλληλου τρόπου ζωής.

20. Μισό κιλό μυών = 5-7 θερμίδες που καίγονται την ημέρα, όσο περισσότερους μυς χτίζετε τόσο περισσότερες θερμίδες καίτε χωρίς να προσπαθείτε.

21. Η απώλεια λίπους δεν θα βελτιώσει απλώς την εμφάνισή σας, θα σας δώσει περισσότερη ενέργεια, αυτοπεποίθηση και θα σας βοηθήσει να σκεφτείτε καθαρά.

22. 15% σωματικό λίπος ή λιγότερο θα πρέπει να είναι ο στόχος σας για απώλεια λίπους ως άνδρας και 25% ή λιγότερο ως γυναίκα.

23. Πολλές φορές που νομίζεις ότι πεινάς, απλά βαριέσαι.

Όταν αισθάνεστε πεινασμένοι, αναρωτηθείτε αν θα τρώγατε μια σαλάτα, εάν η απάντηση είναι όχι, δεν είστε πραγματικά πεινασμένοι.

24. Θα πεινάσετε ελαφρώς όταν έχετε έλλειμμα θερμίδων. Δείτε αυτή την πείνα ως πρόοδο και μείνετε δυνατοί.

25. Ο καλύτερος τρόπος για να σταματήσετε να τρώτε αηδίες είναι απλά να μην τις αγοράσετε. Έξω από το οπτικό σας πεδίο, έξω από το μυαλό.

26. Τίποτα δεν θα σκοτώσει την πρόοδό σας περισσότερο από το αλκοόλ. Όσο λιγότερο πίνετε, τόσο πιο εύκολα θα χάσετε λίπος.

27. Θα παρατηρήσετε ότι όσο καλύτερα κοιμάστε τόσο χαμηλότερα είναι τα επίπεδα πείνας σας. Δώστε προτεραιότητα σε 7-8 ώρες ποιοτικού ύπνου για να κάνετε την απώλεια λίπους όσο το δυνατόν πιο εύκολη.

28. Κακή κιρκαδική υγεία = κακή σηματοδότηση πληρότητας. Ξεκινήστε να απολαμβάνετε το φως του ήλιου στα μάτια σας κάθε πρωί για να διευκολύνετε την απώλεια λίπους.

29. Η απώλεια λίπους είναι περισσότερο θέμα του μυαλού παρά οτιδήποτε άλλο. Πρέπει να διατηρείτε το στόχο σας πάνω από το μυαλό σας καθημερινά διαφορετικά θα δυσκολευτείτε.

30. Μια μερίδα ποπ κορν + ανθρακούχο νερό είναι το απόλυτο hack για να αποτρέψετε την πείνα μετά το δείπνο.

31. Η πρωτεΐνη είναι ΒΑΣΙΛΙΑΣ για την απώλεια λίπους. Είναι χορταστική, σας βοηθά να κάψετε θερμίδες και σας βοηθά να διατηρήσετε τους μυς σας.

Κάντε τη την κύρια διατροφική σας εστίαση και θα ΚΕΡΔΙΣΕΤΕ την απώλεια λίπους.

Στοχεύστε 1 γραμμάριο ανά κιλό σωματικού βάρους καθημερινά ή 1 γραμμάριο ανά κιλό σωματικού βάρους του στόχου εάν είστε εξαιρετικά υπέρβαροι.

32. Η απώλεια λίπους δεν αφορά μόνο το έλλειμμα θερμίδων.

Έχει να κάνει με την κατανάλωση ποιοτικών θερμίδων, ώστε να διατηρείτε το έντερο σας υγιές, τα κύτταρα σας να λειτουργούν σωστά και να αισθάνεστε όσο το δυνατόν καλύτερα, ενώ χάνετε λίπος.

33. Αν έχετε βαρεθεί τον διάδρομο και το στατικό ποδήλατο, προσλάβετε έναν προπονητή. Ένας σπουδαίος προπονητής θα σου φέρει αποτελέσματα που οι περισσότεροι δεν θα πετύχουν σε μια ζωή, σε μόλις λίγους μήνες.

Θα σας βοηθήσουν επίσης να δημιουργήσετε συστήματα, ρουτίνες και γνώσεις για να διατηρήσετε αυτά τα αποτελέσματα για μια ζωή.

34. Η απώλεια λίπους δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Θα διαρκέσει περισσότερο από όσο θέλετε.

Θα υπάρχουν δυσκολίες στο δρόμο.

Κατά καιρούς θα θέλετε να τα παρατήσετε.

Αλλά πρέπει να συνεχίσετε!

Όλος ο αγώνας αξίζει τον κόπο στο τέλος όταν είσαι υγιής, τότε νιώθεις και φαίνεσαι καταπληκτικός!

Olympia.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ