Σέρβος πρόεδρος στα ρωσικά ΜΜΕ: Όταν λέω κάτι το κάνω- δεν θα επιβάλλουμε κυρώσεις

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Tass ότι σκοπεύει να διατηρήσει μια ανεξάρτητη πολιτική μη επιβολής αντιρωσικών κυρώσεων.

«Δεν χτυπάμε στήθος ή κάτι τέτοιο, αλλά όπως βλέπετε η απάντησή μου θα συνεχίσει να είναι ότι θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε τη θέση μας όσο το δυνατόν περισσότερο. Το καταφέραμε για δύο χρόνια. Το αν θα συνεχίσουμε να το κάνουμε – δεν ξέρω, αλλά το ελπίζω, επεσήμανε ο Βούτσιτς στον γενικό διευθυντή ρωσικού πρακτορείου Tass, Αντρέι Κοντρασόφ.

Δήλωσε ότι όταν ξεκίνησε η σύγκρουση στην Ουκρανία, είπε ότι δεν ήξερε πώς θα εξελιχθούν τα γεγονότα και ότι ελήφθη απόφαση σε κρατικό επίπεδο η Σερβία να καταδικάσει τη σύγκρουση, όπως όλοι οι άλλοι, αλλά ότι η θέση της Σερβίας δεν ήταν να επιβληθουν κυρώσεις στη Ρωσία…

«Το είπα τότε γιατί γνωρίζουμε από τη δική μας εμπειρία πώς νιώθετε όταν σας επιβάλλονται κυρώσεις. Έχουμε φιλικό λαό και θα ήταν άδικο να συμπεριφερόμαστε έτσι στον ρωσικό λαό», πρόσθεσε ο Βούτσιτς.

«Ωστόσο, είπα στους Σέρβους ότι δεν μπορούσα να το εγγυηθώ γιατί δεν ήξερα πώς θα ήταν η πίεση στο μέλλον. Δεν ήθελα να παίξω τον ήρωα για μία, δύο ή τρεις ημέρες και μετά να αλλάξω την απόφασή μου Αλλά αυτό που λέω είναι «δεν ξέρω» και όταν λέω ότι δεν ξέρω, ο λόγος μου είναι πιο πολύτιμος από τη σταθερή υπόσχεση οποιουδήποτε, επεσήμανε ο Βούτσιτς.

b92

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ