Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας πηγαίνει στην Άγκυρα- τι θα συζητήσει

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία θα πραγματοποιήσει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα μετά από πρόσκληση του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Επικοινωνιών της τουρκικής Προεδρίας, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο πρωθυπουργός της Δημοκρατίας της Αλβανίας, Έντι Ράμα,  θα πραγματοποιήσει σήμερα επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία.

Στην ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε χθες, αναφέρεται ότι η πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Συνεργασίας Υψηλού Επιπέδου Τουρκίας-Αλβανίας θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της επίσκεψης αυτής.

 «Στη σύνοδο του Συμβουλίου θα επανεξεταστούν όλες οι πτυχές των σχέσεων Τουρκίας-Αλβανίας και τα βήματα που μπορούν να γίνουν για περαιτέρω για την εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας.

 Εκτός από τις διμερείς σχέσεις, θα συζητηθούν και οι διμερείς σχέσεις στο πλαίσιο της συμμαχίας στο ΝΑΤΟ με την Αλβανία.

Θα συζητηθούν η ειρήνη και η σταθερότητα ιδιαίτερα στα Βαλκάνια (σημ. όσον αφορά τις σχέσεις Κοσόβου- Σερβίας).

Στη διάρκεια της συνεδρίασης του Συμβουλίου Αλβανίας Τουρκίας, βρίσκεται και η υπογραφή διαφόρων νομικών κειμένων που θα συμβάλουν σημαντικά στη συμβατική βάση των σχέσεων Τουρκίας-Αλβανίας», όπως σημειώνεται.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ