Νεκρός απο σφαίρες ο Ρώσος πιλότος που παρέδωσε ελικόπτερο στους Ουκρανούς

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σκοτώθηκε ο Μαξίμ Κουζμίνοφ. Ο Ρώσος πιλότος που πρόδωσε τη Ρωσία σκοτώνοντας δύο συντρόφους του για 500.000 ευρώ και παρέδωσε το ελικόπτερο του στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις βρέθηκε νεκρός στην Ισπανία.

Η ιστορία ξεκινά τον Οκτώβριο του 2022 όταν ο Μαξίμ Κουζμίνοφ  πιλότος-πλοηγός στο 319ο ξεχωριστό σύνταγμα ελικοπτέρων, μέρος του 11ου στρατού του ρωσικού στρατού στάλθηκε στην Ουκρανία για να εκτελέσει τα καθήκοντα που του είχαν ανατεθεί κατά τη διάρκεια αυτού που ονομάζεται «Ειδικό Στρατιωτική Επιχείρηση».

Ο Κουζμίνοφ  υπηρετούσε μεταξύ Μαριούπολης και Μπέρντιανκς, πιλοτάροντας ένα μεταγωγικό ελικόπτερο Mi-8, το πλήρωμα του οποίου αποτελείται από τρία άτομα.

Την εποχή εκείνη, η ουκρανική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών προσφέρει σε όλους τους Ρώσους πιλότους να παραδώσουν στα αεροπλάνα ή τα ελικόπτερα τους με αντάλλαγμα 500.000 δολάρια, μια νέα ταυτότητα και μια λαμπερή ζωή στην Ευρώπη.

2 99

Οδηγημένος από την απληστία, ο Κουζμίνοφ  δημιούργησε επαφή με τις ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες στις αρχές του 2023. Στις 9 Αυγούστου 2023, ο πιλότος  πραγματοποίησε την τελευταία του άθλια πτήση μεταφέροντας εξοπλισμό και ανταλλακτικά για ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη Sukhoi Su-27, Su-30SM και Su-35.

Μόλις απογειώθηκε από το αεροδρόμιο του Κουρσκ για την περιοχή του Χάρκοβο, περίπου 20 χιλιόμετρα από τα σύνορα, πέταξε σε εξαιρετικά χαμηλό υψόμετρο 5-10 μέτρων σε λειτουργία σιωπής ραδιοσήματος και στη συνέχεια προσγειώθηκε στο σημείο που υπέδειξε η ουκρανική υπηρεσία πληροφοριών.

Τα άλλα δύο μέλη του πληρώματος , που δεν γνώριζαν τα σχέδια του πιλότου, προσπάθησαν να αποφύγουν τη δειλή και περιβόητη προδοσία, αλλά σκοτώθηκαν από τον ίδιο τον Κουζμίνοφ.

Μετά τη δολοφονία των συναδέλφων του στρατιωτών και την προδοσία της πατρίδας του, ο Κουζμίνοφ έδωσε επίσης και μια συνέντευξη στην ουκρανική τηλεόραση και ήλπιζε να είχε κερδίσει έτσι μια άνετη και ειρηνική ζωή, αλλά έκανε λάθος.

Οι προδότες δεν ζουν πολύ και αργά ή γρήγορα έρχεται η ώρα να πληρώσουν

Στην πόλη La Villajoyosa , στο Αλικάντε, πριν από 5 ημέρες, Τρίτη 13 Φεβρουαρίου, ο Κουζμίνοφ σκοτώθηκε με 12 πυροβολισμούς και στη συνέχεια χτυπήθηκε από το αυτοκίνητο των δολοφόνων του.

Στη συνέχεια, τα τοπικά μέσα μίλησαν για το πώς βρέθηκε η σορός του και100.000 ευρώ στα ρούχα του, βαθαίνοντας ακόμη περισσότερο το μυστήριο.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης όπως η εφημερίδα ABC ανέφεραν την είδηση.

«Ο ισπανικός Τύπος έκανε λόγο για πιθανή διευθέτηση λογαριασμών μεταξύ συμμοριών, ενώ απέκρυψε την πραγματική ταυτότητα του πτώματος, κάτι που μπορέσαμε να επιβεβαιώσουμε χάρη σε μια αποκάλυψη που μας ήρθε απευθείας από έναν αξιωματούχο της Ισπανικής Πολιτικής Φρουράς που ερευνά την υπόθεση και ο οποίος για ευνόητους λόγους επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του», γράφει η «il-corrispondente».

3 22

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ