Πόσα χρήματα έπαιρνε από τον δήμο ο 45χρονος παλαιοχριστιανος που εργαζόταν με τηλεργασια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Αντιδήμαρχος Προσωπικού του δήμου Ερέτριας Παρασκευή Αμερικάνου είπε μεταξύ άλλων:

«Στην αίτηση που είχε κάνει για μετάταξη στο δήμο Ερετρίας είχε δηλώσει άλλη διεύθυνση». «Από ερωτήσεις που έχουμε κάνει εργαζόταν στον δήμο. Είχε πει πως είχε πρόβλημα υγείας και έτσι έκανε κάποιες εργασίες εξ αποστάσεως», είπε αναφερόμενη με την εργασιακή σχέση του άνδρα με το δήμο. «Μετά από εντολή του δημάρχου μίλησα μαζί του και του είπα ότι τον χρειαζόμασταν στο δήμο. Ωστόσο δεν ήρθε. Πληρώνεται κανονικά παρά το γεγονός ότι δεν έρχεται στην δουλειά», πρόσθεσε. Ανέφερε επίσης πως εργαζόταν στο γραφείο κίνησης. Να σημειωθεί πως σύμφωνα με όσα διαπίστωσαν οι Αρχές και πρεσβεύει η κοινότητα του 45χρονου παλαιοχριστιανού, δεν υπάρχει ρεύμα και φυσικά ίντερνετ.

Υπό διερεύνηση βρίσκεται το γενικότερο προφίλ του 45χρονου πατέρα, ο οποίος από τη μία δεν ήθελε να έχει καμία σχέση με τα «εγκόσμια», και από την άλλη αποδείχθηκε ότι είναι υπάλληλος Δήμου και εργάζεται… εξ αποστάσεως! Μάλιστα, μέσα σε όλα αυτά ο ίδιος φαίνεται πως ήταν κατά το παρελθόν ενεργό μέλος Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με το έγγραφο μισθοδοσίας του 45χρονου, ο ίδιος εργαζόταν στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου και η μηνιαία αποζημίωσή που ελάμβανε ήταν 1.018 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι μετά τις αποκαλύψεις για το καθεστώς εργασίας του 46χρονου η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε τη διενέργεια ελέγχου. Όπως είπε σε παρέμβασή της στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης για διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ «έχω ήδη ζητήσει να διενεργηθεί έλεγχος για την περίπτωση του 45χρονου από Κόρινθο, για να δούμε που υπηρετεί και με ποιο καθεστώς. Εχω ζητήσει από αρμόδιες αρχές να διεξάγουν έλεγχο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ