Στις 18:30 το συλλαλητήριο των αγροτών στην καρδιά της Αθήνας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μία «ανάσα» από την Αθήνα βρίσκεται το κομβόι των αγροτών με τα τρακτέρ. Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες έκαναν μια στάση στη γέφυρα στην διασταύρωση για Κάλαμο, δηλαδή 500 μέτρα πριν από τα διόδια Αφιδνών.

Σε τροχιά αγροτικών κινητοποιήσεων κινείται σήμερα, Τρίτη 20/2, όλη η χώρα, με πάνω από 150 τρακτέρ να καταφτάνουν στην πρωτεύουσα, μαζί με χιλιάδες εκπρόσωπους του αγροτικού κόσμου που καταφτάνουν με λεωφορεία και αυτοκίνητα, από τη Βόρεια Ελλάδα, τη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο.

Το αγροτικό συλλαλητήριο αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα, ενώ λίγο μετά τις 9 το πρωί τα τρακτέρ ξεκίνησαν από το Κάστρο Βοιωτίας. Τα έκτακτα κυκλοφοριακά μέτρα ξεκίνησαν, και σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να μην υπάρξει επιπλέον επιβάρυνση της κυκλοφορίας, έχει προγραμματισθεί τα λεωφορεία που θα μεταφέρουν αγρότες να σταθμεύσουν στο Ολυμπιακό Στάδιο. Λόγω των μέτρων, έχουν προβλεφθεί τροποποιήσεις στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (Λεωφορεία – Τρόλεϊ), ενώ το μετρό αναμένεται – εκτός απροόπτου – να λειτουργεί κανονικά, κατά τη διάρκεια της μαζικής κινητοποίησης.

Από το Κάστρο Βοιωτίας ξεκίνησε με κόρνες και σημαίες η κάθοδος των τρακτέρ στην πρωτεύουσα. Από νωρίς το πρωί εκατοντάδες αγρότες, αλλά και εκπρόσωποι φορέων της περιοχής μαζί με επαγγελματίες βρέθηκαν δίπλα τους στο μπλόκο των τρακτέρ για συμπαράσταση. Σύμφωνα με τους αγρότες, αναμένεται να φτάσουν στην Αθήνα περισσότερα από 150 τρακτέρ και γεωργικά μηχανήματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι εκτός από τα τρακτέρ που έχουν προστεθεί στο κονβόι που κατευθύνεται για την Αθήνα από την περιοχή του Κάστρου της Βοιωτίας αναμένεται να προστεθούν τρακτέρ στη Θήβα και το Σχηματάρι αλλά και άλλες περιοχές ενώ το μεσημέρι, γύρω στις 12, το κομβόι θα φτάσει στα διόδια των Αφιδνών όπου θα υπάρξουν και οι τελευταίες συνεννοήσεις με την αστυνομία για την πορεία τους μέσα στην Αθήνα. Να σημειωθεί πως ακόμα και από την Ημαθία και τον Έβρο, αγρότες φόρτωσαν τα τρακτέρ σε φορτηγά και νταλίκες, έτσι ώστε να έχουν συμβολική παρουσία στο συλλαλητήριο.

«Αν στην κυβέρνηση νομίζουν ότι φτάνει η ώρα να ξεμπερδέψουν από τα τρακτέρ κάνουν μεγάλο λάθος. Θα ήταν προτιμότερο να σκύψουν πάνω στα προβλήματα και να δουν τι μπορούν να κάνουν για να συνεχιστεί η παραγωγή στην ύπαιθρο», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος των αγροτών του Κάστρου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ Γιάννης Βάγγος και συμπλήρωσε: «Καλούμε όλο τον κόσμο στο συλλαλητήριο σήμερα το απόγευμα», τονίζοντας πως «αυτό το συλλαλητήριο έχει κομβική σημασία». «Μετά την Αθήνα θα επιστρέψουμε στα μπλόκα και εκεί θα πάρουμε αποφάσεις», ανέφερε ο κ. Βάγγος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ