Νεα παρέμβαση Χατζηδακη για τις μηχανές pos

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το έργο της διασύνδεσης των POS με τις ταμειακές μηχανές θα προχωρήσει βρέξει – χιονίσει! Τις τελευταίες μέρες μάλιστα υπάρχει μεγάλη κινητικότητα. Επισκέφτηκα, λοιπόν, σήμερα ένα οπωροπωλείο στο Μαρούσι, όπου επρόκειτο να διασυνδεθούν τα συστήματά του. Παρακολούθησα τη διαδικασία της διασύνδεσης και συνομίλησα τόσο με τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης όσο και με τον τεχνικό εγκατάστασης.

Η διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές δεν είναι μόνο θέμα αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής. Το έργο έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης ως ορόσημο, πράγμα που σημαίνει πως αν δεν προχωρήσει θα διακοπεί μέρος της χρηματοδότησης της χώρας μας από τις Βρυξέλλες. Κι αυτό πιστεύω ότι δεν το θέλει κανένας. Γι’ αυτό το λόγο έχουν προβλεφθεί αυστηρές κυρώσεις για τις επιχειρήσεις που υποχρεούνται να διασυνδεθούν, αλλά και για τους παρόχους των μηχανημάτων και των σχετικών υπηρεσιών. Παράλληλα, καλύπτεται σημαντικό μέρος του κόστους της διασύνδεσης από ευρωπαϊκά κονδύλια.

Καλούμε, λοιπόν, και τις υπόλοιπες επιχειρήσεις να διασυνδέσουν τα POS με τις ταμειακές τους. Είναι θετικό για την οικονομία, είναι θετικό για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, είναι θετικό για τη χώρα μας!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ