Κώστας Πουλακίδας για τη Δίκη για ΚΕΕΛΠΝΟ: Πρωτοφανής παρέμβαση Γεωργιάδη – Έκανε υποδείξεις στο δικαστήριο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επεισοδιακή ήταν η κατάθεση του Παύλου Πολάκη στη δίκη για τις παράνομες προσλήψεις ΚΕΕΛΠΝΟ, την Τετάρτη, καθώς πιάστηκαν στα χέρια ο δικηγόρος του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Απατσίδης και αστυνομικός του Άδωνι Γεωργιάδη.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, αφορμή για το περιστατικό αποτέλεσε η άρνηση του Παύλου Πολάκη να απαντήσει σε ερωτήσεις συνηγόρου, λέγοντας ότι την έχει ήδη απαντήσει, με τον συνήγορο να διαμαρτύρεται.

Συνέχεια και στα social media είχε η κόντρα που ξεκίνησε νωρίτερα στο δικαστήριο ανάμεσα στον Παύλο Πολάκη και τον Άδωνη Γεωργιάδη, στη δίκη για την υπόθεση των προσλήψεων στο ΚΕΕΛΠΝΟ, όπου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε κατόπιν δικού του αιτήματος, το οποίο έγινε δεκτό από την έδρα και υποστήριξε ότι το χρονικό διάστημα 2013-2014 έγιναν παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ ατόμων που στη συνέχεια αποσπάστηκαν στο γραφείο του Άδωνι Γεωργιάδη.

Το «παρών» στο ακροατήριο έδωσε σήμερα και ο υπουργός Υγείας, Άδωνης Γεωργιάδης, για να καταθέσει κατ’ αντιπαράσταση με τον κ. Πολάκη, σε περίπτωση που υπήρχε σχετική απόφαση του δικαστηρίου.

Η ένταση φαίνεται να κορυφώθηκε όταν ο κ. Πολάκης ανέφερε ότι έπρεπε να αποχωρήσει λόγω επαγγελματικής υποχρέωσης και ακολούθησε η παρέμβαση του κ. Γεωργιάδη, ο οποίος αναρωτήθηκε «τι διαδικασία είναι αυτή;»,  ενώ φέρεται να εκδηλώθηκε αντιπαράθεση μεταξύ ατόμου της φρουράς του κ Γεωργιάδη και του δικηγόρου του κ. Πολάκη.

Σύμφωνα με το documentonews.gr, ο αστυνομικός της φρουράς του Άδωνη Γεωργιάδη απώθησε βίαια, σπρώχνοντας τον δικηγόρο, Γιάννη Απατσίδη, όταν ο εκείνος είπε για τον υπουργό Υγείας «τι είναι αυτά τα πράγματα, από που και ως πού ο κ. Γεωργιάδης παρεμβαίνει στη διαδικασία. Επειδή είναι υπουργός;».

Συγκεκριμένα, ο κ. Γεωργιάδης, που ήταν στο ακροατήριο, παρενέβη την ώρα που εξεταζόταν ως μάρτυρας, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης λέγοντας: «τι διαδικασία είναι αυτή;»

Εν συνεχεία, ο φρουρός τον πλησίασε και τον έσπρωξε.

Αμέσως μετά, ο Γιάννης Απατσίδης ειδοποίησε την αστυνομία προκειμένου να καταθέσει μήνυση στον αστυνομικό φρουρό του Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος αποχώρησε μαζί με τον υπουργό.

Στην κατάθεσή του ο Παύλος Πολάκης χαρακτήρισε την υπόθεση ως «ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας» και για «καραμπινάτη ρουσφετολογία από τον Άδωνι Γεωργιάδη».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι οι 22 προσελήφθησαν τη διετία 2013-2014 στο ΚΕΕΛΠΝΟ και στη συνέχεια στελέχωσαν το υπουργικό γραφείο Γεωργιάδη. Παρών στην αίθουσα ήταν ο υπουργός Υγειας.

Όπως σημείωσε ο κ. Πολάκης, ο υπουργός έχει δικαίωμα να πάρει συγκεκριμένους επιστημονικούς συνεργάτες και μετακλητούς με μισθό, ωστόσο στη συγκεκριμένη περίπτωση «οι περισσότεροι προσλήφθηκαν από το ΚΕΕΛΠΝΟ και στην συντριπτική τους πλειοψηφία τους τοποθετήθηκαν στο γραφείο του κ Γεωργιάδη. Δηλαδή ήταν άνθρωποι που ήθελε συνεργάτες του, πιο λαϊκά βύσματα ή ρουσφέτια του, και οι οποίοι μεταφέρθηκαν στη συνέχεια στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Υπάρχουν χαρτιά που λένε ότι ορισμένοι δεν πάτησαν ποτέ το πόδι τους, όπως και δυο γιατροί που δεν προκύπτει αν πάτησαν ποτέ στα νοσοκομεία, δηλαδή πρόκειται αργομισθία».

«Είναι μια καραμπινάτη υπόθεση απιστίας. Οι κατηγορούμενοι κινήθηκαν με εντολή του πολιτικού τους προϊστάμενου» τόνισε ο συντονιστής ΕΠΕΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Η δίκη διεκοπη για 13/4, όπου και θα ολοκληρωθεί η εξέταση του Παύλου Πολάκη.

Η δίκη τελικά διακόπηκε για τις 13 Μαρτίου.

Ο κ Γεωργιάδης συνέχισε τη σύγκρουση με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και μέσω κοινωνικών δικτύων καθώς προχώρησε στην ακόλουθη ανάρτηση στην οποία στη συνέχεια απάντησε ο κ Πολάκης μέσω facebook.

Ακολουθεί η ανάρτηση του κ Γεωργιάδη:

«Για να μην δημιουργούνται ψευδείς εντυπώσεις. Όταν στο Δικαστήριο για τις δήθεν παράνομες προσλήψεις στο Κεελπνο, ο Παύλος Πολάκης άρχισε να επιτίθεται στην δικηγόρο υπερασπίσεως, δέχθηκε συμβουλή από τον δικηγόρο του κ. Απατσίδη: «πες ότι έχεις κάτι επείγον για να φύγεις». Σημειώνω ότι πλησίασε και του μίλησε στο αυτί ενώ κατέθετε. Ο κ. Πολάκης αμέσως μετά ευρισκόμενος επαναλαμβάνω στο βήμα του Δικαστηρίου, σήκωσε το κινητό του και ενώπιον του Δικαστηρίου άρχισε να μιλάει… κατόπιν ο κ. Απατσίδης έστησε μία φασαρία για να επιτύχουν την διακοπή της Δίκης όπερ και εγένετο για τις 13 Μαρτίου… λυπούμαι που το επαναλαμβανόμενο ψεύδος Πολάκη ότι έχει χειρουργείο και ασθενείς στην Μεθ που τον περιμένουν σήμερα δούλεψε και καθυστερεί την απόδοση της Δικαιοσύνης».

Η απάντηση του κ Πολάκη:

«Κόλαση σήμερα στο δικαστήριο!!

ΚΟΛΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΩΝΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΕΕΛΠΝΟ (Πουλης και Σια….)

Μακάρι να μπορούσε να μεταδοθεί απευθείας η καταθεση μου που ΑΠΕΔΕΙΞΑ με στοιχεία και τα αισχρά ρουσφέτια του Αδωνη και τις αργομισθίες και τος ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΕΣ που έκανε η συμμορία για ναβκαλυψει τα ίχνη της !!

Έπαθαν τέτοιο πανικό που ο Αδωνης δημιούργησε θέμα στο τέλος βάζοντας τους αστυνομικούς του να επιτεθούν στον δικηγόρο του Ντοκουμεντο Γιαννη Απατσιδη που μου έφερε και κατέθεσα στοιχεία στο δικαστήριο! Ο δικηγορος δεν ψάρωσε βέβαια και τους έκανε μήνυση, ενω παραλίγο να συλληφθούν οι συγκεκριμένοι.

Λόγω υποχρεώσεων στην Κλινικη που είχα και αλλού μετά την εξέταση μου απο τους δικαστες, τον εισαγγελέα και από τον ένα δικηγόρο υπεράσπισης το δικαστήριο διέκοψε για τις 13 Μαρτίου που θα συνεχίσω!

Υγ. Η τριτη φωτογραφία πριν λίγο φεύγοντας απο τη ΜΕΘ ΤΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ…. γιατί ΕΓΩ ΑΔΩΝΗ ΕΧΩ ΔΟΥΛΕΙΑ!!! Εσυ έχεις μόνο ντιλαρισματα και ρουσφέτια… και τοτε και τωρα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ