Τα μάθατε τα νέα; Πιάσαμε τον «πάτο» στης Ευρώπης στις Ατομικές Ελευθερίες – Έρευνα κόλαφος για την Ελλάδα από το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών ΚΕΦΙΜ

ΚΕΦΙΜ: Η Ελλάδα 25η στους 27 της Ε.Ε. στις ατομικές ελευθερίες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα μάθατε τα νέα;

Αλλο ένα «χαστούκι» για την κυβέρνηση, μετά το ψήφισμα κόλαφο του Ευρωκοινουλίου για το Κράτος Δικαίου κι άλλο ένα «παράσημο» για την Ελλάδα στην γκάμα των αρνητικών μεταλλίων που πρωταγωνιστεί.

Σύμφωνα με το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών η Ελλάδα καταλαμβάνει την 25η θέση μεταξύ των 27 χωρών της ΕΕ στον Δείκτη Ατομικών Ελευθεριών και βρίσκεται πάνω μόνο από την Βουλγαρία και την Ουγγαρία του Όρμπαν.

Η χώρα μας που είχε την 41η θέση το 2009, έχασε 11 συνολικά θέσεις και το 2021, που είναι τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία του Δείκτη, κατρακύλισε στην 52η θέση, σημειώνοντας, τη χαμηλότερη βαθμολογία από το 2000.

Όπως αναφέρει το euro2day, καταγράφεται σοβαρό πρόβλημα στα πεδία του Κράτους Δικαίου, της ελευθερίας στις ανθρώπινες σχέσεις, και της ελευθερίας έκφρασης και πληροφόρησης.

«Στην ελευθερία έκφρασης και πληροφόρησης, η χαμηλή επίδοση οφείλεται κυρίως στον υποδείκτη που μετράει τον βαθμό που μεμονωμένοι δημοσιογράφοι παρενοχλούνται -π.χ. απειλούνται με μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμηση, συλλαμβάνονται, φυλακίζονται, ξυλοκοπούνται ή σκοτώνονται- από κυβερνητικούς ή μη κυβερνητικούς φορείς ενώ ασκούν θεμιτές δημοσιογραφικές δραστηριότητες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ