Η Ρωσία πρότεινε στην Τουρκία να παράγουν μαζί μαχητικά αεροσκάφη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Γενικός Πρόξενος της Ρωσίας στην Κωνσταντινούπολη Αντρέι Μπουραβόφ δήλωσε ότι οι ρωσικές εταιρείες είναι έτοιμες να συνεργαστούν με την τουρκική πλευρά για την υλοποίηση του σχεδίου μαχητικών πέμπτης γενιάς Kaan.

 Έτσι, απάντησε σε ερώτηση της εφημερίδας Aydınlık σχετικά με τις προοπτικές συμμετοχής της Ρωσίας σε αυτό το πρόγραμμα, την ανταλλαγή τεχνολογίας και την κοινή παραγωγή.

«Σε αυτό το πλαίσιο, θέλουμε επίσης να αναπτύξουμε στρατιωτικο-τεχνική συνεργασία. Παλαιότερα υπήρχαν προτάσεις από την πλευρά μας. Έγιναν επίσης εργασίες σε διάφορα επίπεδα μεταξύ των επίσημων ιδρυμάτων και των εταιρειών μας, συμπεριλαμβανομένου του θέματος της κοινής εργασίας σε αυτά τα αεροσκάφη. Οι σχετικές εταιρείες και τμήματα μας δήλωσαν «ότι είναι έτοιμες να συνεργαστούν. Αλλά φυσικά, συγκεκριμένες πτυχές πρέπει να συζητηθούν μεταξύ συγκεκριμένων εταιρειών», είπε ο Γενικός Πρόξενος.

Το μαχητικό Kaan έχει δημιουργηθεί στην Τουρκία από το 2017 στο πλαίσιο του προγράμματος National Combat Aircraft.

Σχεδιάζεται η μαζική παραγωγή του να ξεκινήσει το 2028. Οι τουρκικές αρχές δήλωσαν προηγουμένως ότι το Kaan θα ξεπεράσει τα αμερικανικά F-35 ως προς τα τακτικά και τεχνικά χαρακτηριστικά και στο μέλλον θα αντικαταστήσει τα μαχητικά F-16 της πολεμικής αεροπορίας της Τουρκίας.

Αρχικά, η πρώτη πτήση του τουρκικού μαχητικού είχε προγραμματιστεί για τα τέλη Δεκεμβρίου του περασμένου έτους, αλλά αναβλήθηκε λόγω της ανάγκης διεξαγωγής ορισμένων δοκιμών εδάφους.

Tass

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ