Πολιτικος σεισμος στο Συριζα απο την παρέμβαση του Αλέξη Τσιπρα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με παρέμβαση-«βόμβα» ο Αλέξης Τσίπρας πήρε θέση για τα έκτροπα που συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ και καλεί τον Στέφανο Κασσελάκη να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τα μέλη του κόμματος.

Μόλις λίγο πριν ξεκινήσει το κρίσιμο συνέδριο στον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος, καλεί τον Κασσελάκη να προσφύγει στη βάση. Συνεχίστε την ανάγνωση.

Σε σκληρή ανακοίνωσή του, ο Α. Τσίπρας, ο οποίος δεχόταν πιέσεις να παρέμβει για τον αδιάκοπο εμφύλιο και τις «ηγεμονικές» τάσεις του Κασσελάκη, μιλά για παραβίαση των αρχών της συντροφικότητας.

Μάλιστα εξαπολύει πυρά κατά της στάσης και των απαιτήσεων του Κασσελάκη , ο οποίος όπως τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας, προεξοφλεί με αυτόν τον τρόπο την ήττα του: «Ο νικητής, φέρεται να ζητά λευκή επιταγή τριετίας, ανεξαρτήτως αποτελέσματος στις ευρωεκλογές. Προεξοφλώντας έτσι την εκλογική αποτυχία και αδιαφορώντας και αυτός για τις συνέπειές της».

«Αν συνεχίσουμε έτσι, οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια στο κενό. Και πρέπει να σοβαρευτούμε, να αλλάξουμε ρότα» σημειώνει στην ανάρτησή του ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μάλιστα τονίζει ότι δεν μπορεί να μείνει σιωπηλός ούτε όμως και να παραβρεθεί σε ένα «συνέδριο που έχει δρομολογηθεί ώστε να αγνοήσει τα κρίσιμα προβλήματα εν ονόματι μιας επίπλαστης αισιοδοξίας».

Υπενθυμίζεται ότι η παρέμβαση Τσίπρα έρχεται λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη του Διονύση Τεμπονέρα στην ΠΓ ότι απολύθηκε από πολιτικός συνεργάτης του ΣΥΡΙΖΑ, με εντολή Κασσελάκη, με τους κύκλους στο κόμμα να μιλούν για εκδικητική κίνηση του προέδρου επειδή ο εργατολόγος συμμετείχε στην εκδήλωση των «3» με Αχτσιόγλου-Χριστοδουλάκη αλλά και επειδή αντέδρασε για το περιβόητο ερωτηματολόγιο στο iSyriza.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ