Τί θα πρωτοκάνει ο Στεφανος Κασσελακης: Εχει μπροστά του εσωκομματικές εκλογες, να παει φαντάρος και να ρίξει τον Μητσοτακη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι θα υπάρξουν νέες εκλογές μετά και την αμφισβήτηση προς το πρόσωπό του. Ωστόσο, υπάρχει ένας παράγοντας που θα επηρεάσει τις εξελίξεις: η στρατιωτική του θητεία. Αναμένεται να παρουσιαστεί στις 14 Μαρτίου, επομένως είναι απίθανο να προλάβει να οργανώσει κάλπες μέχρι τότε.

Οι εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται σε περιδίνηση μετά τις εντάσεις για το ερωτηματολόγιο στο isyriza, τον εκβιασμό του Κασσελάκη για λευκή επιταγή και την απόλυση Τεμπονέρα, αναμένονται καταιγιστικές.

Ο Κασσελάκης δήλωσε κατά την διάρκεια της ομιλίας του: «Προσφεύγω στις ρίζες μου: Στα μέλη και στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ. Με έναν πλήρη οδικό χάρτη για επανεκλογή, επανίδρυση και επάνοδο του ΣΥΡΙΖΑ ως κυβερνώσα παράταξη. Ως τη μόνη απάντηση σε ένα σάπιο, διεφθαρμένο και διαπλεκόμενο πολιτικό σύστημα. Εγώ Πρόεδρος υπό προθεσμία δε γίνομαι, και το δήλωσα ήδη από την Τρίτη. Θα κριθώ -και πολύ σκληρά- στις πρώτες εθνικές εκλογές» είπε και συμπλήρωσε:

Συμπλήρωσε λέγοντας: «Καθαρά λοιπόν: Όποιος νομίζει ότι μπορεί να ανορθώσει ένα κόμμα που συνετρίβη και διασπάστηκε δύο φορές μέσα σε λίγους μήνες, ας έρθει να αναλάβει. Ζητούν να λογοδοτήσω για τις κακές δημοσκοπήσεις όσοι δε λογοδότησαν ποτέ για τη συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ από το 32 στο 18%».

Ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε «ας το καταλάβουν όλοι καλά: Στην Αριστερά οι υπονομευτές δεν εκλέγονται αρχηγοί. Δεν το επιτρέπει η ηθική του κόσμου της Αριστεράς. Αν δεν είμαι εγώ απέναντι στους νέους επίδοξους υπονομευτές, θα είναι κάποιος άλλος. Εκείνοι θα τον λένε “ουρανοκατέβατο”, όμως θα τον έχει φέρει η κοινωνία, όπως έφερε εμένα» είπε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε: «Δε με κρατάει κανείς. Μόνο ο κόσμος. Ο κόσμος που στάθηκε στις ουρές. Και θα ξανασταθεί, για να έχει φωνή και ελπίδα. Είμαι εδώ. Είμαι όρθιος. Είμαι έτοιμος. Να τελειώνουμε με τα μικρά για να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα, τη Δεξιά του Μητσοτάκη. Βρείτε μου αντίπαλο. Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε».

ΣΥΡΙΖΑ: Οι πρώτες δηλώσεις στελεχών μετά την παρέμβαση-«βόμβα» του Τσίπρα

«Μπουρλότο» στον ΣΥΡΙΖΑ με τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα λίγη ώρα πριν ξεκινήσει το συνέδριο του κόμματος στο Κλειστό Παλαιού Φαλήρου Tae Kwon Do.

Στη δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του κόμματος κάλεσε τον Κασσελάκη να προσφύγει στη βάση, ζητώντας ψήφο εμπιστοσύνης από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αναφέρθηκε στις ηγεμονικές συμπεριφορές που προεξοφλούν την εκλογική ήττα.

Προσερχόμενοι στο συνέδριο, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησαν σε δηλώσεις για την ανακοίνωση του Αλέξη Τσίπρα που «στριμώχνει» τον Κασσελάκη.

«Είναι η ώρα των μελών, των φίλων και των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι η ώρα να μιλήσει η οργανωμένη βάση και ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε ο Διονύσης Τεμπονέρας, και πρόσθεσε: «Σήμερα οι μόνοι νόμιμοι, πραγματικοί ιδιοκτήτες παίρνουν τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια τους και διαμορφώνουν την επόμενη μέρα. Είναι μια μέρα γιορτής, μια μέρα δημοκρατίας, καλές εργασίες στο Συνέδριό μας».

Από πλευράς του ο Βασίλης Κόκκαλης μίλησε για σωστή δήλωση: «Σοφή η δήλωση Τσίπρα και πολύ σωστή. Δεν αποτελεί αμφισβήτηση του κ. Κασσελάκη. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χρέος να ανασυνταχθεί».

«Ό,τι πει ο Αλέξης Τσίπρας. Ακούμε τον άνθρωπο που δημιούργησε τον ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε ο Χρήστος Γιαννούλης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ