Η Αίγυπτος αναθερμαίνει τις εμπορικές σχέσεις της με τη Λιβύη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο εκτελεστικός διευθυντής του Αιγυπτιακού Συμβουλίου Εξαγωγών για τις Μηχανικές Βιομηχανίες, Μάι Χέλμι, ανακοίνωσε ότι αντιπροσωπεία Αιγύπτιων επιχειρηματιών επισκέπτεται τη Λιβύη.

Ο Χέλμι ήταν επικεφαλής αυτής της αντιπροσωπείας, η οποία εκπροσωπεί 15 αιγυπτιακές εταιρείες σε διάφορους τομείς, όπως οικιακές συσκευές, επιτραπέζια σκεύη, μαγειρικά σκεύη, ηλεκτρικές συσκευές, ανταλλακτικά αυτοκινήτων, γεωργικά μηχανήματα και ηλεκτρικές βιομηχανίες.

Διευκόλυνση της επιχειρηματικής συνεργασίας

Είπε ότι στόχος της επίσκεψης ήταν να συζητηθεί ένας αριθμός θεμάτων που σχετίζονται με τη διευκόλυνση της εμπορικής συνεργασίας και ολοκλήρωσης μεταξύ επιχειρηματιών των δύο χωρών σε διάφορους τομείς.

Πρώτη επίσκεψη μετά από δέκα χρόνια

Ο Χέλμι ανέφερε -σύμφωνα με δήλωση που εξέδωσε το Συμβούλιο Εξαγωγών της Αιγύπτου- ότι η επίσκεψη θα διαρκέσει μια εβδομάδα και περιλαμβάνει συναντήσεις μεταξύ της αιγυπτιακής αντιπροσωπείας και ορισμένων μελών και ηγετών των Λιβυκών Εμπορικών Επιμελητηρίων και εκπροσώπων ορισμένων οικονομικούς θεσμούς σε διάφορες πόλεις της Λιβύης.

Αυτή η επίσκεψη είναι η πρώτη του είδους της εδώ και περισσότερα από δέκα χρόνια, καθώς πραγματοποιείται υπό την άμεση χορηγία της Γενικής Ένωσης Εμπορικών, Βιομηχανικών και Γεωργικών Επιμελητηρίων στη Λιβύη.

Θετικές συναντήσεις

Ο Χέλμι είπε ότι το κλίμα των συναντήσεων είναι πολύ θετικό και από τις δύο πλευρές και ότι υπάρχουν κατανοήσεις στα θέματα της εμπορικής και επενδυτικής συνεργασίας μεταξύ αιγυπτιακών εταιρειών και των λιβυκών ομολόγων τους στους τομείς που υπάγονται στην ομπρέλα του Export Council for Engineering Industries.

Τόνισε ότι η αγορά της Λιβύης είναι μια από τις σημαντικότερες αγορές-στόχους για τον τομέα των μηχανικών βιομηχανιών, επειδή είναι μεγάλη αγορά και απορροφά αιγυπτιακά προϊόντα. Υπάρχει συμφωνία για εξαγωγή περισσότερης αιγυπτιακής παραγωγής μηχανικής στην αγορά της Λιβύης κατά την επόμενη περίοδο, και ότι αυτή η επίσκεψη είναι μόνο η αρχή μιας ευρύτερης και μεγαλύτερης συνεργασίας.

Akhbar Libya 24

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ