Η Ρωσία συγκρότησε μια ομάδα αθλητών πολεμικών τεχνών για να πολεμήσει στην Ουκρανία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στη Ρωσία, δημιουργήθηκε μια ειδική ομάδα αθλητών, που λαμβάνουν μέρος σε τουρνουά πολεμικών τεχνών, για να συμμετάσχει στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας.

Η ομάδα χρηματοδοτείται από κρατικές εταιρείες. Αυτό ανέφεραν πηγές του Κέντρου Εθνικής Αντίστασης της Ουκρανίας, όπως δημοσιεύει η ουκρανική Pravda .

Σύμφωνα με πηγές του Κέντρου Εθνικής Αντίστασης της Ουκρανίας, ο πρώτος αναπληρωτής επικεφαλής της προεδρικής διοίκησης Σεργκέι Κιριένκο και ο πρώτος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και απεσταλμένος του προέδρου της Ρωσίας στην Ομοσπονδιακή Περιφέρεια Άπω Ανατολής Γιούρι Τρούτνεφ δημιούργησαν το απόσπασμα «Σογιούζ» για να συμμετάσχει στον πόλεμο.

Το απόσπασμα αυτό περιλαμβάνει «τους κάλλιστους στο άθλημα των πολεμικών τεχνών».

Η μονάδα δημιουργήθηκε με βάση τη Ρωσική Ένωση Πολεμικών Τεχνών (RSBI), με επικεφαλής τους Κιριένκο και Τρούτνεφ.

Μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου του 2023 εντάχθηκαν στη μονάδα 145 άτομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το «Σογιούζ» περιελάμβανε τον νικητή του Παγκοσμίου Κυπέλλου καράτε Κιοκουσίν, Βίκτορ Χορν, τον πρωταθλητή στο ιαπωνικό kickboxing, Σεργκέι Πλεχάνοφ και τον πρωταθλητή Ευρώπης στο Κιοκουσίν, τον Σεργκέι Ουβίτσκι, ο οποίος σκοτώθηκε.
Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Ρωσικών Ειδικών Δυνάμεων στην Τσετσενία. 
Σύμφωνα με τα οικονομικά έγγραφα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, χρηματοδότες της ομάδας κατά το 2022-2023 είναι η Rosatom και οι θυγατρικές της που χορήγησαν 123 εκατομμύρια ρούβλια στη «Σογιούζ», η Oshtadbank – 50 εκατομμύρια, η Rushydro – 60 εκατομμύρια, η Lukoil – 50 εκατομμύρια και η VTB – 25 εκατομμύρια.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ