Ο Αλέξης επιχείρησε να αποτρέψει τον αφανισμό του κόμματος που δημιούργησε

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Και έτσι αυτό που συνέβη χθες στο Ολυμπιακό Τάε Κβο Ντο δεν έχει συμβεί ποτέ διεθνώς ανάλογο.

Αρχηγός, νεοεκλεγής αρχηγός, κόμματος νωρίς νωρίς αμφισβητούμενος από στελέχη της παράταξης, στην εισηγητική ομιλία του ενώπιον συνέδρων και μελών αυτής, αντί να παρουσιάσει πρόγραμμα δράσεων/θέσεων, προκάλεσε τους πάντες με την φράση «βρείτε μου αντίπαλο, να ξαναγίνουν εκλογές» για την αρχηγία.

Ή κάτι τέτοιο. Δηλαδή ευθεία απαξίωση πάντων αυτών. Φράση που μόνο με εκείνο το ιστορικά βαρύγδουπο ενός Λουδοβίκου τού «μετά από εμένα..το χάος» μπορεί να συγκριθεί, δείχνοντας τοιουτοτρόπως την παρακμή στην οποία έχει περιπέσει πλέον ο πάλαι, όχι και τόσο πολύ πάλαι, ΣΥΡΙΖΑ…..κι’ ίσως ακόμα πάρα πέρα.

Πόσο πέρα;

Θα φανεί στις δικές του εκλογές πρώτα, και μετά στις Ευρωεκλογές για τον υπόλοιπο Ελληνικό πλέον πολιτικό κόσμο, ένεκα εκλογικών ταχυδρομείων.

Υπομονή, και ας μη μιλάμε ακόμα για θρήνο, αφού δεν έχουμε φθάσει στο Ρωμαϊκό εκείνο σημείο που έλεγε, λίγο πριν την πτώση, «τοιούτος ο λαός, τοιούτοι και οι άρχοντες» με Δημοκρατία τώρα.

Είναι πάντως βέβαιον ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα επανέλθει έπειτα από τις επόμενες εκλογές. Όχι τις ευρωπαϊκές, αλλά τις εθνικές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ