Φωτια στη Στοά Μπρόντγουαιη: Κάηκε αποθήκη του θεάτρου της Κάτιας Δανδουλάκη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική τα ξημερώματα της Παρασκευής, όταν ξέσπασε μεγάλη φωτιά σε ισόγειο στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο χρησιμοποιείται ως αποθήκη του θεάτρου Μπρόντγουαιη και του θεάτρου «Δανδουλάκη»!

Οπως έγινε γνωστό, ήταν γύρω στις 4.30 όταν εκδηλώθηκαν οι πρώτες φλόγες στη στοά Μπρόντγουαιη, επί της οδού Κεφαλληνίας, στο κέντρο, με αποτέλεσμα να σπεύσουν επιτόπου μέσα σε μερικά λεπτά πέντε οχήματα με 15 πυροσβέστες, οι οποίοι αμέσως ρίχτηκαν στη μάχη, καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες ώστε να μην επεκταθεί σε παρακείμενα κτίρια.

Τελικά, έπειτα από αρκετή ώρα κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά προτού εξαπλωθεί στους υπόλοιπους ορόφους και χωρίς να κινδυνεύσει κανείς. Ωστόσο οι φλόγες είχαν προλάβει να ολοκληρώσουν το έργο τους, αφού τα πάντα είχαν μετατραπεί ήδη σε στάχτη και αποκαΐδια. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην αποθήκη φυλάσσονταν προγράμματα, εκθέματα, σκηνικά και διάφορα υλικά για τις παραστάσεις του θεάτρου Μπρόντγουαιη καθώς και του θεάτρου «Δανδουλάκη», της αγαπημένης ηθοποιού Κάτιας Δανδουλάκη, τα οποία καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα ώστε να διακριβωθούν τα αίτια της πυρκαγιάς, που δημιούργησε χάος στη στοά. Στο πλαίσιο αυτό, συγκεντρώνεται υλικό από κάμερες ασφαλείας της ευρύτερης περιοχής αλλά και μαρτυρίες κατοίκων. Μάλιστα, έχει προκαλέσει αίσθηση στις Αρχές το γεγονός ότι άνθρωποι που μένουν κοντά στη στοά υποστήριξαν πως πριν από μερικές ημέρες ένας άγνωστος άνδρας έσπαγε τζαμαρίες καταστημάτων. Σε κάθε περίπτωση, εξετάζονται όλα τα σενάρια, με σκοπό να διαπιστωθεί αν πρόκειται για εμπρησμό ή για ατύχημα, που οδήγησε στον όλεθρο. Προανάκριση διενεργεί το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ