Κάτι που οφείλουμε να υπενθυμίσουμε για την Όλγα Γεροβασίλη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεν πιστεύουμε ότι υπάρχουν βοσκοί ψηφοφόρων. Οι πολίτες δεν είναι «πρόβατα», κάποια στιγμή θα το συνειδητοποιήσει και το καθεστώς Μητσοτάκη. Το ψέμα άλλωστε, έχει κοντά ποδάρια αν και στην περίπτωση της Ελλάδας έχουν καταντήσει μακρύτερα και από του Τιραμόλα.

Αναφορικά πάντως με την Όλγα Γεροβασίλη, οφείλουμε να υπενθυμίσουμε ότι υπήρξε μία από τις πιο επιτυχημένες, κυρίως όμως από τις πιο έντιμες υπουργούς που πέρασαν από την ηλεκτρική καρέκλα του υπουργείου προστασίας του πολίτη.

Η Όλγα Γεροβασίλη ήταν αυτή που ύψωσε τείχος απέναντι στα πιράνχας που επιχείρησαν να στήσουν το σκάνδαλο με τις ταυτότητες. Η Όλγα Γεροβασίλη ως υπουργός, ήταν αυτή που δόμησε έναν από τους πιο καθαρούς διαγωνισμούς για αυτό το τεράστιο έργο, εξοικονομώντας για το ελληνικό Δημόσιο, δηλαδή για τον Έλληνα πολίτη εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Σε έναν διαγωνισμό όμως όπου κάποιοι ετοιμάζονται να κάνουν πλιάτσικο σε τουλάχιστον τρακόσια εκατομμύρια ευρώ δημοσίου χρήματος, είναι λογικό η υπουργός να βρεθεί στο στόχαστρο. Όπως και έγινε.

Η ιστορία όμως, δεν αλλάζει. Η Όλγα Γεροβασίλη δόμησε ολοκληρωμένο τον διαγωνισμό με συνολικό κόστος 350 εκατομμύρια. Όταν η Όλγα Γεροβασίλη έφυγε από το υπουργείο, ο διαγωνισμός ξαφνικά μεταμορφώθηκε και ξεπέρασε τα 600 εκατομμύρια €.

Το γνωρίζουμε, γιατί ήμασταν από τους ελάχιστους που ασχοληθήκαμε για να αποτρέψουμε αυτό το τεράστιο σκάνδαλο. Με βαρύ τίμημα.

Εν κατακλείδι, η Όλγα Γεροβασίλη, θα μπορούσε να κάνει το «μητσοτακικό». Να κάνει δηλαδή τα στραβά μάτια, να πλουτίζουν κάποιοι εις βάρος του ελληνικού λαού και ίδια να απολαμβάνει διθυραμβικά δημοσιεύματα και να πάρει και κάτι για τον κόπο της.

Δεν το έπραξε, προστάτευσε την Ελλάδα, τον ελληνικό λαό, την αξιοπρέπεια της. Και αυτό θα πρέπει να το υπενθυμίζουμε, και να το αξιολογούμε ανάλογα.

Ειδικά όταν τα τελευταία πέντε χρόνια η Ελλάδα υφίσταται ένα πρωτοφανές πλιάτσικο με απευθείας ανάθεσης δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ που εκτόξευσαν το δημόσιο χρέος σε πρωτοφανή επίπεδα, οδηγώντας μας πάλι στον αχαλίνωτο δανεισμό, στην υποθήκευση του παρόντος και του μέλλοντος μας, στην καταστροφή.

Πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα, εάν όλοι οι υπουργοί ήταν σαν την Όλγα Γεροβασίλη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ