Το κτίριο της σουηδικής υπηρεσίας πληροφοριών εκκενώθηκε μετά από περίεργη διαρροή: 8 άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το αρχηγείο της σουηδικής υπηρεσίας πληροφοριών εκκενώθηκε χθες (Παρασκευή) λόγω διαρροής αερίου, οκτώ άτομα νοσηλεύτηκαν μετά το περιστατικό επειδή παρουσίασαν κάποια «συμπτώματα».

Σύμφωνα με το AFP, στις εικόνες που τραβήχτηκαν από το σημείο, φαίνονται ασθενοφόρα κοντά στο κτίριο, καθώς και δύο αστυνομικοί με μάσκες αερίων.

«Γύρω στις 13:00 σήμερα (χθες), υπήρχαν ενδείξεις για την παρουσία επικίνδυνης ουσίας στα κεντρικά γραφεία της (SAPO)», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Πάτρικ Σόντερμπεργκ, επικεφαλής των υπηρεσιών υγείας στην περιοχή της Στοκχόλμης.

Η περιφερειακή διοίκηση της Στοκχόλμης ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι «συνολικά 8 άτομα νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο αφού εμφάνισαν συμπτώματα» και πρόσθεσε ότι η αιτία της διαρροής αερίου δεν ήταν ξεκάθαρη.

2 120

Δύο αστυνομικοί φορώντας μάσκες αερίου περιμένουν στο δρόμο που οδηγεί στο αρχηγείο της Αστυνομίας Ασφαλείας στη Σόλνα (EPA)

Η εκπρόσωπος της σουηδικής υπηρεσίας πληροφοριών Karen Lutz δήλωσε ότι ελήφθησαν προφυλάξεις και ότι οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης πήγαν στο σημείο αφού έλαβαν προειδοποίηση.

Η Σουηδία, που πρόκειται να ολοκληρώσει τις διαδικασίες ένταξης στο ΝΑΤΟ, που αποφασίστηκε μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία πριν από δύο χρόνια, βρίσκεται σε επιφυλακή, φοβούμενη πιθανή απειλή από τη Ρωσία.

Η εκπρόσωπος επιβεβαίωσε ότι το κτίριο είχε «εν μέρει εκκενωθεί», αρνούμενη να αναφερθεί σε λεπτομέρειες.

Επισημαίνεται, οι σουηδική υπηρεσία πληροφοριών προειδοποίησε την Τετάρτη για πιθανές απειλές για την ασφάλεια της χώρας από τη Ρωσία, την Κίνα και το Ιράν.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ