Εργασία των συνταξιούχων: Αύριο ανοίγει η πλατφόρμα για μεροκάματα σε γεροντάκια αντί αύξησης συντάξεων – Η δήλωση της Μιχαηλίδου

Έχουμε 100.000 συνταξιούχους, οι οποίοι εργάζονται και από αυτούς, οι 36.000 το δηλώνουν», είπε η υπουργός Εργασίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η υπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, ανακοίνωσε την Κυριακή (25/02) πως «αύριο [σ.σ. 26/02] ανοίγει η πλατφόρμα για την εργασία των συνταξιούχων».

Συγκεκριμένα, σε σχετική συνέντευξή της στην εκπομπή «Καλημέρα» του ΣΚΑΪ, η Δόμνα Μιχαηλίδου ανέφερε: «Αύριο [σ.σ. 26/02] ανοίγει η πλατφόρμα για την εργασία των συνταξιούχων, έτσι ώστε οι συνταξιούχοι να μπορούν να παίρνουν όλη τους τη σύνταξη. Με τον τρόπο αυτόν θα μπορούν να σώσουν από 140 μέχρι 300 ευρώ τον μήνα. Το μόνο που θα κάνουν είναι μία αίτηση ηλεκτρονικά ή στον ΕΦΚΑ της περιοχής τους. Σήμερα, υπολογίζουμε ότι έχουμε 100.000 συνταξιούχους, οι οποίοι εργάζονται. Από αυτούς, οι 36.000 το δηλώνουν. Τους ανθρώπους πρέπει να τους βοηθήσουμε, τη συνταξή τους την έχουν πληρώσει».

Ακόμα, η ίδια πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση έχει σχεδιάσει και υλοποιεί 19 δράσεις για την οικογένεια» και πως «πλέον ο πολίτης δεν δίνει παράβολο για να πάει στα ΚΕΠΑ».

Τι είπε για τον κατώτατο μισθό

Με αφορμή την αύξηση του κατώτατου μισθού, η Δόμνα Μιχαηλίδου υπογράμμισε ότι είναι «η τέταρτη συνεχόμενη αύξηση», συμπληρώνοντας το εξής: «Οι φορείς δεν έχουν καταθέσει ακόμα τις απόψεις τους. Ο κατώτατος μισθός θα αρχίζει από …8. Το στοίχημα είναι να έχουμε καλούς μισθούς. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, η ανεργία είναι στο 8,9%».

Αναφερόμενη στους ναυτικούς, η Δόμνα Μιχαηλίδου επεσήμανε ότι «μέσα από το κινητό τους, την εφαρμογή MyΝΑΤ, θα μπορούν να βλέπουν όλο τον ασφαλιστικό τους βίο». Τέλος, η υπουργός Εργασίας δήλωσε ότι «θα υπερδιπλασιαστεί ο αριθμός των ιατρών στα ΚΕΠΑ, από 500 που είναι σήμερα θα γίνουν 1.200, και οι αμοιβές τους θα αυξηθούν 50%».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ