Μαρία Καρυστιανού για Τέμπη: «Πλέον δεν υπάρχει δικαιοσύνη στη χώρα – Θα το τραβήξω μέχρι τέλους και θα κερδίσω»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Ένα χρόνο μετά το μόνο που μπορώ να πω είναι πως δεν υπάρχει σημαντική βελτίωση πέρα από αυτά που συνέβησαν την πρώτη εβδομάδα. Έχουμε δύο ανθρώπους στη φυλακή, ένα μπάζωμα για το οποίο δεν ξέρουμε τίποτα και δεν έχουν αποδοθεί ευθύνες και κάποιες ανακρίσεις, αλλά τίποτα ουσιώδες. Ένα χρόνο μετά είμαστε στο ίδιο σημείο…».

@avgerinosx

Ανεπιθύμητη η Μαρία Καρυστιανού από τον Κυριάκο Μητσοτάκη @Kyriakos Mitsotakis @@avgerinosx Η Μαρία Καρυστιανού, πρόεδρος της προσωρινής διοίκησης συλλόγου οικογενειών θυμάτων, κατά την κατάθεσή στην επιτροπή (συγκάλυψης) της Βουλής αποκάλυψε ότι την πέταξαν έξω από δημόσια συγκέντρωση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Βελλίδειο ως ανεπιθύμητη #greece #news #prwtothema #tempoi #temph #τεμπη #τέμπη #μητσοτακη_γαμιεσαι #μητσοτακης #μητσοτάκης Μαρία Καρυστιανού

♬ πρωτότυπος ήχος – @avgerinosx

 

Η Μαρία Καρυστιανού, η φωνή των 57 θυμάτων, των 180 τραυματιών, μίλησε στο larissanet.gr λίγες ημέρες πριν από τη μαύρη επέτειο για την εξέλιξη της υπόθεσης και τους αγώνες των συγγενών για απόδοση δικαιοσύνης.

«Η δικαίωση για το έγκλημα των Τεμπών θα έρθει μόλις όλοι οι υπεύθυνοι μπουν στη φυλακή», δηλώνει.

«Ένα χρόνο μετά το μόνο που μπορώ να πω είναι πως δεν υπάρχει σημαντική βελτίωση πέρα από αυτά που συνέβησαν την πρώτη εβδομάδα. Έχουμε δύο ανθρώπους στη φυλακή, ένα μπάζωμα για το οποίο δεν ξέρουμε τίποτα και δεν έχουν αποδοθεί ευθύνες και κάποιες ανακρίσεις, αλλά τίποτα ουσιώδες. Ένα χρόνο μετά είμαστε στο ίδιο σημείο…», επισήμανε.

«Γνωρίζουμε ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη κινείται με τους δικούς της ρυθμούς», συνέχισε. «Θεωρούσαμε ότι το λιγότερο που θα μπορούσε να συμβεί ήταν να δοθεί μία προτεραιότητα και μία σοβαρότητα στο έγκλημα των Τεμπών. Χρειαζόντουσαν περισσότεροι ανακριτές για να κινηθεί η διαδικασία, ενώ δεν δόθηκαν πότε απαντήσεις σε εμάς», τόνισε.

«Αυτό που συμβαίνει εδώ είναι το αντίθετο. Η Δικαιοσύνη συνεχίζει να κινείται με αργούς ρυθμούς και πλέον οι κινήσεις της δεν μας εμπνέουν καμία εμπιστοσύνη. Θεωρούμε ότι η συγκάλυψη που ξεκίνησε, από την τρίτη μέρα, παραμένει μέχρι σήμερα και την υπερασπίζονται σθεναρά», εξήγησε με πίκρα και οργή.

Η Μαρία Καρυστιανού -μητέρα της Μάρθη Ψαροπούλου, που τον περασμένο Απρίλιο, θα γιόρταζε τα 20ά της γενέθλια- τόνισε δεν θα προχωρούσαν διάφορες διαδικασίες αν δεν γίνονταν από την πλευρά των συγγενών. «Αυτές ήταν δικές μας κινήσεις που δεν είναι επιτρεπτό να γίνονται από πολίτες, αλλά από την ίδια την Ελληνική Δικαιοσύνη», σημείωσε αναφερόμενη στους ελέγχους από το χημείο του κράτους αλλά και τους εκπαιδευμένους σκύλους για τη συλλογή ανθρώπινων υπολειμμάτων.

«Πλέον δεν υπάρχει δικαιοσύνη στη χώρα»

«Το μόνο που έχουμε εμείς από την Ελληνική Δικαιοσύνη είναι τις δύο με τρεις ενημερώσεις από τον Άρειο Πάγο, ότι κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Μας αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν μεγάλου μεγέθους υπολείμματα ανθρώπων, άρα… δεν χρειάζεται να στεναχωριόμαστε, ενώ ενδιάμεσα μας δίνουν και συμβουλές ψυχολογικής φύσεως», εξήγησε η πρόεδρος του συλλόγου.

«Δεν μπορούν να μας παραπλανήσουν όμως στο βαθμό που θέλουνε. Ξέρουμε πολύ καλά τι συμβαίνει, φωνάζουμε, απαιτούμε και διεκδικούμε. Ελπίζουμε πως έστω και με τις πιέσεις μας τα πράγματα κάποια στιγμή θα πάρουν και την πορεία που πρέπει στο δικαστικό κομμάτι», πρόσθεσε. 

«Δεν ελπίζω τίποτα από την ελληνική δικαιοσύνη. Το έλεγα από την πρώτη στιγμή και ήλπιζα μέσα μου να κάνω λάθος και να χρειαστεί να ζητήσω συγγνώμη για τις δημόσιες τοποθετήσεις μου. Πλέον όμως λέω ότι δεν υπάρχει δικαιοσύνη στη χώρα και το φωνάζω πιο δυνατά. Προκαλώ οποιονδήποτε εισαγγελέα να έρθει και να μου αποδείξει το αντίθετο. Οι μέχρι τώρα κινήσεις και πράξεις επιβεβαιώνουν τα λεγόμενά μου. Υπάρχει μία καθολική συμπαράσταση και συγκάλυψη προς την κυβέρνηση κι όχι προς την αλήθεια».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ