Οι αρχές εντοπισαν 166 κιλά εκρηκτικών παρατημένα σε αποθήκη λατομείου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εκρηκτικά συνολικού βάρους άνω των 166 κιλών εντόπισαν έκθετα αστυνομικοί που έκαναν έρευνα σε αποθήκη λατομείου στη Δράμα, λίγες ημέρες αφότου έχασε τη ζωή του σε ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε σε λατομείο στην περιοχή του Κορυλόβου Δράμας ο 62χρονος ιδιοκτήτης του.

Όπως διαπίστωσαν την Παρασκευή οι αστυνομικοί της Ασφαλείας που πραγματοποίησαν την έρευνα, με βάση τα στοιχεία που συγκέντρωσαν για τις μεγάλες αυτές ποσότητες εκρηκτικών υλών δεν τηρούνταν οι όροι ασφαλούς φύλαξης. Ειδικότερα, στη συγκεκριμένη αποθήκη που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή της Δράμας και ανήκει σε εταιρεία εκμετάλλευσης λατομείου, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν έκθετες εκρηκτικές ύλες συνολικού βάρους 166 κιλών και 572 γραμμαρίων, ακαριαία φυτίλια συνολικού μήκους 1.224,62 μέτρων και 146 πυροκροτητές.

Ως εκ τούτου, τυχόν ανάφλεξή τους θα προκαλούσε νέα τραγωδία, όπως εκείνη που συνέβη το μεσημέρι της 15ης Φεβρουαρίου, με τους αστυνομικούς να προχωρούν σε κατάσχεσή τους, ενώ σε βάρος τεσσάρων Ελλήνων, μελών της εταιρείας, σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί εκρηκτικών υλών, η οποία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ