Το Κίεβο θεωρεί ότι ο Ναβάλνι πέθανε από θρόμβωση!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Κίεβο διαψεύδει τους ισχυρισμούς των υποστηρικτών του και κάνει λόγο για θρόμβωση, ως αιτία θανάτου του Ναβάλνι! Πρόκειται για μία απίστευτη εξέλιξη, καθώς το σύνολο των δυτικών ηγετών που στηρίζουν τον Ζελένσκι, έκαναν λόγω ανοιχτά για «δολοφονία».

Ο Kyrylo Budanov, επικεφαλής της Κεντρικής Διεύθυνσης Πληροφοριών(HUR) του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας, δήλωσε ότι ο ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι πέθανε από θρόμβωση!

«Μπορεί να σας απογοητεύσω, αλλά από όσο γνωρίζουμε, πέθανε πράγματι ως αποτέλεσμα θρόμβωσης. Και αυτό έχει λίγο πολύ επιβεβαιωθεί», είπε ο Μπουντάνοφ στους δημοσιογράφους στο περιθώριο του φόρουμ  «Ουκρανία, Έτος 2024» την Κυριακή.

«Αυτό το συμπέρασμα δεν προήλθε από το Διαδίκτυο, αλλά, δυστυχώς, από «φυσική» [αυτοψία εννοεί προφανώς]».

IMG 5306
Το ουκρανικό δημοσίευμα διαψεύδει τους δυτικούς ισχυρισμούς για τον θάνατο του Ναβάλνι

Νωρίτερα, η ομάδα του Ναβάλνι ανέφερε ότι το σώμα του παραδόθηκε τελικά στη μητέρα του, Λιουντμίλα Ναβάλναγια, μετά από περισσότερο από μία εβδομάδα από τον θάνατό του.

Ο Ναβάλνι, ο πιο εξέχων επικριτής του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, πέθανε στις 16 Φεβρουαρίου σε μια από τις πιο σκληρές φυλακές της Ρωσίας στη βόρεια Σιβηρία.

Εξέτιε ποινή κάθειρξης 19 ετών με κατηγορίες που κατήγγειλαν οι επικριτές του Πούτιν ως πολιτική ανταπόδοση για τη δράση του στην αντιπολίτευση.

«Το σώμα του Αλεξέι παραδόθηκε στη μητέρα του», είπε ο εκπρόσωπος της ομάδας του Ναβάλνι, Κίρα Γιαρμίς στο X, πρώην Twitter.

«Ευχαριστώ πολύ όλους όσους το ζήτησαν μαζί μας».

Για μια εβδομάδα, Ρώσοι αξιωματούχοι αρνούνταν να δώσουν στη Λιουντμίλα Ναβάλναγια την επιμέλεια του σώματος του γιου της.

Είχε ταξιδέψει στην πόλη Salekhard στην περιοχή Yamalo-Nenets, τον πλησιέστερο οικισμό στην αποικία της φυλακής όπου πέθανε ο Navalny, για να το ανακτήσει.

Η ομάδα του έχει ήδη υποστηρίξει ότι το Κρεμλίνο προσπαθούσε να εμποδίσει μια δημόσια κηδεία, η οποία θα μπορούσε να μετατραπεί σε ένδειξη υποστήριξης για το κίνημα του Ναβάλνι και την αντίθεσή του στον Πούτιν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ