Συμμορία αλλοδαπών στη Σουηδια, δολοφόνησε 39χρονο Έλληνα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένα βράδυ του Ιανουαρίου, ο 39χρονος πατέρας μικρών παιδιών, Κώστας, βγήκε από ένα εστιατόριο αφού δείπνησε με καλούς του φίλους. Τελικά, ήταν το τελευταίο πράγμα που έκανε στη ζωή του…

Ένα αυτοκίνητο σταμάτησε έξω από την είσοδο του εστιατορίου όπου καθόταν, και ακούστηκαν μια σειρά από πυροβολισμούς. Ο Κώστας χτυπήθηκε στο κεφάλι και πέθανε ακαριαία. Οι δράστες αντιμετωπίζουν την καταδίκη της ισόβιας κάθειρξης. Η 20η Ιανουαρίου θα ήταν η τελευταία ημέρα της ζωής του Κώστα. Εκείνη τη μέρα τα παιδιά του θα έμεναν χωρίς πατέρα. Ο άτυχος άνδρας αποτελεί άλλο ένα αθώο θύμα του πολέμου μεταξύ των εγκληματικών συμμοριών μεταναστών της Σουηδίας. Οι σφαίρες που τον εκτέλεσαν έξω από ένα εστιατόριο στη Σόλνα, βόρεια της Στοκχόλμης, είχαν σκοπό να πυροβολήσουν ένα μέλος της συμμορίας αλλά τελικά σκότωσαν κατά λάθος τον Κώστα, ο οποίος δεν είχε καμία σχέση με το έγκλημα συμμοριών.

Σε αντίθεση με την πλειονότητα των δολοφονιών ανάμεσα στις συμμορία, αυτή τη φορά η αστυνομία μπόρεσε να συλλάβει τους δολοφόνους του άτυχου Κώστα– τον ​​Μαχάμεντ Άλι, 25 ετών και τον Μοχάμεντ Σαΐντ, 30 ετών – που πλέον και οι δύο καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη για φόνο. Η δολοφονία λέγεται ότι διαπράχθηκε ως μέρος της θανατηφόρας σύγκρουσης μεταξύ του εγκληματικού δικτύου μεταναστών Foxtrot και του δικτύου Dalen. Ο Μαχάμεντ και ο Μοχάμεντ λέγεται ότι συμμετείχαν στη σύγκρουση ως ελεύθεροι επαγγελματίες, δηλαδή ως μισθωμένοι δολοφόνοι επί πληρωμή. Μάλιστα, ανήκουν σε μια άλλη εγκληματική συμμορία μεταναστών. Ο καταδικασμένος Μαχάμεντ είναι ακόμα ένοχος για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Είναι επίσης ένοχος για σοβαρά αδικήματα περί όπλων. Πρέπει επιπλέον να καταβάλει αποζημίωση σε έναν αριθμό ατόμων συνολικού ύψους έως 1,5 εκατομμυρίου SEK. Ο Μαχάμεντ είναι Σομαλός πολίτης αλλά του έχει επίσης χορηγηθεί η σουηδική υπηκοότητα και ως εκ τούτου δεν μπορεί να απελαθεί. Εκτός από φόνο, ο Μοχάμεντ καταδικάζεται και για απόπειρα ανθρωποκτονίας για τους ίδιους λόγους. Πρέπει να καταβάλει από κοινού και εις ολόκληρον με τον Mahamed την επιδικασμένη αποζημίωση ύψους περίπου 1,5 εκατομμυρίου SEK. Είναι επίσης Σομαλός πολίτης, αλλά, σε αντίθεση με τον Μαχάμεντ, δεν του έχει χορηγηθεί ακόμη σουηδική υπηκοότητα. Συνεπώς, καταδικάζεται σε απέλαση χωρίς περαιτέρω χρονικό περιορισμό. Και οι δύο είναι γνωστά εγκληματικά στοιχεία συμμοριών που ανήκουν στο δίκτυο μεταναστών «FLG», συντομογραφία του «Filterless Guys». Ο Μαχάμεντ έχει καταδικαστεί στο παρελθόν, μεταξύ άλλων, για αρκετές ληστείες και για πολλά αδικήματα ναρκωτικών. Ο Μοχάμεντ είχε προηγουμένως καταδικαστεί, μεταξύ άλλων, για ψευδή εμπιστοσύνη, βαριά αμέλεια στην κυκλοφορία, επανειλημμένη βαριά παράνομη οδήγηση, οδήγηση υπό την επήρεια μέθης, πολλές παραβάσεις περί ναρκωτικών και παραβιάσεις του νόμου περί μαχαιριών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ