Μυστήριο με το ανθρώπινο έμβρυο που βρέθηκε σφηνωμένο στο αποχετευτικό σύστημα κτηρίου που στεγάζεται ΜΚΟ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανεξιχνίαστο μέχρι αυτή την ώρα παραμένει το μυστήριο με το ανθρώπινο έμβρυο που βρέθηκε σφηνωμένο στο αποχετευτικό σύστημα κτηρίου στο κέντρο της Αθήνας από υπάλληλο εταιρίας αποφράξεων, με την ΕΛ.ΑΣ. να εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα.

Με το μακάβριο αυτό εύρημα ήρθε αντιμέτωπος σήμερα το μεσημέρι ο υπάλληλος της εταιρίας ενώ καθάριζε τον αποχέτευση έξω από κτήριο στην οδό Σόλωνος 140, στα Εξάρχεια, όπου στεγάζονται γραφεία της ΜΚΟ «Γιατροί Χωρίς Σύνορα». Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκε στις Αρχές, ενημέρωσε σχετικά τους υπεύθυνους της ΜΚΟ, ενώ γύρω στις 6:30 το απόγευμα πήγε στο αστυνομικό τμήμα των Εξαρχείων και ενημέρωσε για το μακάβριο εύρημά του και τους αστυνομικούς, όπου, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τούς έδειξε και φωτογραφίες που επιβεβαίωναν τα λεγόμενά του.

Τελικά, οι υπεύθυνοι της δομής ήταν εκείνοι που έβγαλαν το έμβρυο από τον βόθρο και το έβαλαν σε ένα ειδικό ψυγείο, με σκοπό αύριο το πρωί να ενημερώσουν σχετικά την ιατροδικαστική υπηρεσία. Από την πλευρά τους, ο κοινωνικός λειτουργός και υπεύθυνος των γραφείων και η γυναικολόγος που προσφέρει τις υπηρεσίες της εθελοντικά στην ΜΚΟ, κατέθεσαν πως έγκυες επισκέπτονται σε καθημερινή βάση τη δομή για να εξεταστούν, με τη γυναικολόγο να αναφέρει πως όσο καιρό είναι εκεί δεν είχε παρατηρήσει κάποια από τις έγκυες να παρουσιάζει επιπλοκές.

Ο εισαγγελέας διέταξε νεκροψία-νεκροτομή του εμβρύου, ενώ έδωσε εντολή να κληθούν αύριο Τρίτη 26/02 όλες οι γυναίκες που τα ονόματά τους βρίσκονταν στην λίστα με τους επισκέπτες της δομής. Ο στόχος είναι να ξεκινήσει μια σειρά εξετάσεων, ώστε να διαπιστωθεί, ενδεχομένως, ποια είναι η μητέρα και πριν από πόσες ημέρες ξεφορτώθηκε το έμβρυο, καθώς εξετάζεται κάποια από αυτές να γέννησε πρόωρα στην τουαλέτα της δομής και στη συνέχεια να έφυγε χωρίς να γίνει αντιληπτή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ