Ο πρόεδρος της κοινότητας των Ελλήνων της Χειμάρρας καταγγέλλει τον δήμαρχο Γιόργκο Γκόρο για μεγάλη μεταγραφή ελληνικών περιουσίων σε Αλβανούς

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο δημοσιογράφος – πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας  στη Χειμάρρα, Σταυρί Μάρκου σε δημόσια αναφορά του καταγγέλλει τις χιλιάδες περιουσιακές αποφάσεις του πρώην δημάρχου Γιόργκο Γκόρο υπέρ Αλβανών στην περιοχή της Χειμάρρας.

Σημειώνεται ότι ο Σταυρί Μάρκου έχει προσκληθεί στο αστυνομικό τμήμα στο Φίερ για «Διασπορά εθνικού μίσους», όπως δημοσιεύσαμε, με σκοπό τη σιωπή του.

«Σύμφωνα με τις Συμβολαιογραφικές στατιστικές πηγές που ερευνούν ο SPAK (σημ, υπηρεσία για τη διαφθορά και το έγκλημα) και η αμερικανική DEA, εντοπίστηκαν αγοραπωλησίες με έγγραφα του δήμου Χιμάρας, οι οποίες διανύουν πολύ τραγική περίοδο. Περίπου 5.400 αποφάσεις είναι ύποπτες, από τη χρονιά που το Σοσιαλιστικό Κόμμα ανέλαβε την εξουσία το 2011 με τον δήμαρχο  του, Γκιόργκο Γκόρο, και μέχρι σήμερα, 13 ολόκληρα χρόνια, έχουν διανεμηθεί και πουληθεί ακίνητα όλων των κατηγοριών, σπίτια, ακίνητα, λιβάδια, βοσκοτόπια και υπάρχοντα. Στην ελληνική κοινότητα της Χιμάρας πουλήθηκαν περνώντας στην κυριότητα Αλβανών πολιτών, διαταράσσοντας την εθνοτική ισορροπία και πλήττοντας το ζωτικό συμφέρον του μεγαλύτερου μέρους του ελληνικού πληθυσμού της Χιμάρας», σημειώνει ο Μάρκο.

Αυτές οι δραματικές εξελίξεις, που εξαρτώνται από την προσδοκία κήρυξης της Απογραφής Πληθυσμού στην Αλβανία, για την οποία το αλβανικό κράτος είναι βέβαιο ότι θα επεξεργάζεται άλλη μια μαζική χειραγώγηση, επηρέασαν επίσης τη μετεγκατάσταση του Γραφείου Κτηματογράφησης της Χιμάρας στα Τίρανα, άλλη μία σκανδαλώδης δράση της κυβέρνησης Ράμα, για τον έλεγχο της επικράτειας και των περιουσιών της Χιμάρας.

Πρέπει να δούμε αυτή την υπόθεση, όχι πολιτικά απομονωμένη, αλλά πρέπει να πούμε ότι, το ελληνικό βέτο κατά της Αλβανίας στην ΕΕ, λόγω της δικαστικής διαδικασίας, του εκλεγμένου Δημάρχου Φρέντη Μπελέρη, που την Τετάρτη είναι η απόφαση από το δικαστήριο , όχι μόνο δεν έχει θετικά αποτελέσματα, αλλά έχει επιδεινώσει στο μέγιστο το βιοτικό επίπεδο της Ελληνικής Κοινότητας της Χιμάρας, που βιώνει την επιβίωσή της μπροστά στον εκβιασμό και τον ψυχολογικό τρόμο, στον οποίο κάθε εθνικό συμφέρον της Ελλάδας,  όπως η υπεράσπιση της Μειονότητας, έχει γίνει αισθητή στους Έλληνες κατοίκους της Χιμάρας.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ