Ο Έντι Ράμα περιχαρής για την αεροπορική βάση Κουτσόβα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα δημοσίευσε στα κοινωνικά δίκτυα μερικές εικόνες από την αεροπορική βάση του ΝΑΤΟ στην Κουτσόβα, η οποία αναμένεται να ανοίξει τις επόμενες ημέρες.

Ο αρχηγός της κυβέρνησης λέει ότι η βάση θα διαδραματίσει βασικό ρόλο στην υποστήριξη των επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ ενώ πρόσθεσε ότι θα χρησιμεύσει ως κέντρο αεροπορικών δραστηριοτήτων.

«Καλημέρα από την Τακτική Αεροπορική Βάση του ΝΑΤΟ στο Kuçovo που πρόκειται να ανοίξει σύντομα, η οποία θα διαδραματίσει βασικό ρόλο στην υποστήριξη των επιχειρήσεων και ασκήσεων του ΝΑΤΟ, χρησιμεύοντας επίσης ως κόμβος για τις δραστηριότητες της Πολεμικής Αεροπορίας, με προηγμένη υποδομή για τη μάχη και τη μεταφορά αεροσκαφών της Συμμαχίας, σας εύχομαι καλή μέρα», γράφει ο Ράμα.

Ο διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας, Φερντινάντ Ντίμο, λέει ότι η αεροπορική βάση, η οποία αναμένεται να ανοίξει στις 4 Μαρτίου, θα έχει εξαιρετικό αναπτυξιακό αντίκτυπο σε ολόκληρη την περιοχή Βερατίου.

«Περίπου 15 εκατομμύρια ευρώ έχουν επενδυθεί από το ΝΑΤΟ και περισσότερα από 5 εκατομμύρια έχουν επενδύσει η αλβανική κυβέρνηση. Βρισκόμαστε στο τέλος όλων των εργασιών για την εκπαίδευση των στρατευμάτων της αεροπορίας σε αυτή τη βάση, αλλά όχι μόνο. Στρατεύματα και αεροσκάφη του ΝΑΤΟ θα φιλοξενηθούν, θα εκπαιδευτούν και θα πετάξουν από την αεροπορική βάση Kuçova.

Η κατασκευή της αεροπορικής βάσης στην Κουτσόβα έχει εξαιρετικό αναπτυξιακό αντίκτυπο στην κοινότητα και σε ολόκληρη την περιοχή της περιφέρειας του Βερατίου»,  είπε.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ