Μαστίχα, ο καλύτερος σύμμαχος στο αδυνάτισμα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Είναι πασίγνωστο, ό,τι αν κάποια θέλει να χάσει κιλά, θα ξεκινήσει μια ισορροπημένη διατροφή και παράλληλα θα ασκείται, ώστε να αυξήσει στο έπακρο τις καύσεις του μεταβολισμού. Επιπλέον, υπάρχουν μερικά κόλπα που βοηθούν στον κατευνασμό του συναισθήματος της πείνας, όπως το να πίνεις πολύ νερό, που έχει πρωτίστως άλλα, σημαντικότερα οφέλη ή η χρήση μικρών πιάτων που έχει οπτική επίδραση στο νου, ακόμα και το να βγεις μια βόλτα για να σταματήσεις να σκέφτεσαι το φαγητό.

Σύμφωνα με τους ειδικούς περί διατροφής όμως, υπάρχει μια ακόμα συνήθεια που σε βοηθά να αδυνατίσεις και αυτή είναι το μάσημα μαστίχας. Μπορεί να είναι κάτι αμφιλεγόμενο, όπως το να πίνεις πολύ καφέ, πρόσφατες έρευνες όμως έδειξαν πολύ θετικά αποτελέσματα όσον αφορά τη σχέση της με την απώλεια βάρους και όχι μόνο.

Συμβάλλει στην καλή στοματική υγεία επειδή:

Προκαλεί την αύξηση της παραγωγής σάλιου, το οποίο εξουδετερώνει τα όξινα στοιχεία που παράγουν τα μικρόβια όταν μένουν στο στόμα, μετά από κάθε γεύμα.
Απομακρύνει τα βακτήρια από το στόμα
Λόγω της ουσίας ξυλιτόλης που περιέχει, μειώνει τα βακτήρια του στρεπτόκοκκου, τα οποία παράγουν οξύ και καταστρέφουν το σμάλτο.

Άλλες ιδιότητες:

Βοηθά στη συγκέντρωση και τη συνεχή ετοιμότητα
Καταπολεμά το άγχος και το στρες
Μειώνει το αίσθημα της όρεξης και άρα γλυτώνει από τις περιττές θερμίδες του άσκοπου τσιμπολογήματος.
Μειώνει και ορμονικά το αίσθημα της πείνας.

[ E-Daily.gr]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ