Η ευρωβουλευτής -εγγονή του Μουσολίνι- Αλεσάντρα κατήγγειλε ότι δέχτηκε επίθεση στο Στρασβούργο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ιταλίδα ευρωβουλευτής Αλεσάντρα Μουσολίνι δήλωσε σήμερα ότι δέχτηκε επίθεση στο Στρασβούργο, μετέδωσε το France Press.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας. Η εγγονή του Μπενίτο Μουσολίνι περιέγραψε τον δράστη ως κάποιον που μιλούσε ιταλικά. Είπε ότι τελικά αποφάσισε να μην υποβάλει καταγγελία.

Η Μουσολίνι έγραψε στο κοινωνικό δίκτυο «Χ» ότι ο επιτιθέμενος φώναζε αρχικά ύβρεις στο πρόσωπό της και στη συνέχεια τη χτύπησε με κάτι σαν δεκανίκι στην πλάτη και στους ώμους της. Πρόσθεσε ότι ήταν σοκαρισμένη από αυτό που συνέβη.

Η 61χρονη Αλεσάντρα Μουσολίνι εξελέγη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από το Forza Italia, το δεξιό κόμμα που αποτελεί μέρος του κυβερνητικού συνασπισμού της πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι.

Σε ηχητική δήλωση στο Γαλλικό Πρακτορείο, η εγγονή του Μουσολίνι εξήγησε ότι δεν υπέβαλε καταγγελία επειδή ήθελε να γυρίσει σελίδα και καταδίκασε κάθε μορφή βίας που δεν οδηγεί πουθενά.

«Αυτή η ιστορία πρέπει να ξεχαστεί, αλλά από ένα κακό γεννιέται πάντα κάτι καλό, γιατί οι άνθρωποι μου έχουν δείξει απίστευτη αλληλεγγύη, μεταξύ άλλων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», είπε η Μουσολίνι.

Πρόσθεσε ότι έλαβε υποστήριξη και από την Πρόεδρο του ΕΚ, Roberta Mezzola, η οποία ανήκει στην ίδια ομάδα με το κόμμα της Ιταλίδας ευρωβουλευτή – το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Ο Ιταλός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ταγιάνι καταδίκασε την επίθεση στην Μουσολίνι. Όταν η βία στρέφεται κατά των γυναικών είναι ακόμη πιο αξιοθρήνητο, επεσήμανε.

Η Αλεσάντρα Μουσολίνι  που είναι ανιψιά της Σοφία Λόρεν και στο ΕΚ πήρε τη θέση του Ταγιάνι όταν εντάχθηκε στην κυβέρνηση της Μελόνι πριν από δύο χρόνια.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ