Τεμπη: Οι εφιάλτες επιμένουν κι όταν είμαι ξύπνια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αργά το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου 2023, προς ξημερώματα της 1ης Μαρτίου, το Intercity 62, που μετέφερε περισσότερους από 350 επιβάτες και εκτελούσε τη διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη, συγκρούστηκε μετωπικά με την εμπορική αμαξοστοιχία 63503 που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα. Τα δύο τρένα, κινούνταν στην ίδια γραμμή για περισσότερο από 12 λεπτά…

Ο Στέφανος Γωγάκος επιζών της τραγωδίας, περιγράφει τις πρώτες στιγμές που βίωσε στο βαγόνι νούμερο πέντε. «Εγώ δεν ήμουν μπροστά στα βαγόνια που κάηκαν οι συνάνθρωποί μας. Το βαγόνι 5 τινάχτηκε στον αέρα, σπάσαν όλα τα τζάμια. Μέσα στο βαγόνι ακούσαμε φωνές, παιδιά να κλαίνε, κυρίες να φωνάζουν… βγαίνοντας προς την έξοδο του βαγονιού, η πόρτα είχε φρακάρει και δεν άνοιγε. Δύο υπάλληλοι, βγήκαν και μας είπαν να μη βγούμε από τα παράθυρα γιατί έχει γκρεμό και τελικά άνοιξαν την πόρτα», ανέφερε και συνέχισε:

«Είχα χτυπήσει το κεφάλι μου στο “μπαμ” του βαγονιού. Όταν είδα την μεγάλη φωτιά από μακριά μου θύμισε τη βόμβα στη Χιροσίμα. Κάθε μέρα τα φέρνω τα σκηνικά αυτά στο μυαλό μου… Μία κοπέλα που πήγε στο βαγόνι με το μπαρ, έμαθα αργότερα ότι δεν γύρισε και δεν βρήκαν ούτε μία τρίχα από την κεφαλή της».

Τέλος, ο κύριος Στέφανος έκανε σαφές πως έκτοτε δεν μπήκε ποτέ ξανά σε τρένο!

Αλλά και η Ευδοκία Τσαγκλή επιζήσασα της τραγωδίας, ζητά να αποδοθεί δικαιοσύνη ενώ μεταξύ άλλων κάνει λόγο για πολλά λάθη.

«Για μένα δεν είναι διαφορετικά τα συναισθήματα του τελευταίου χρόνου. Εμείς ασφάλεια δεν είχαμε. Ήμασταν σε έναν σιδηρόδρομο χωρίς και γνωρίζω ότι σήμερα έχουμε ακριβώς την ίδια κατάσταση. Κανείς δεν θα γυρίσει τους ανθρώπους τώρα, αλλά ας αναλογιστούμε ποια είναι η κατάσταση σήμερα… Με μία αγνοούμενη και τρία εξαφανισμένα βαγόνια, κάποιοι έσπευσαν να κάνουν επιχωμάτωση», δήλωσε η γυναίκα και προσέθεσε:

«Έχουμε πάρα πολλά στοιχεία, δυστυχώς κάποια στοιχεία έχουν χαθεί…Οι εφιάλτες επιμένουν και όταν είμαι ξύπνια. Το δυστύχημα στα Τέμπη δεν πρέπει να ξεχαστεί!».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ