Στρατιωτική συνεργασία Ρουμανίας – Μαρόκου στην αμυντική βιομηχανία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Αμπντέλ Λατίφ Λουντίι, εκπρόσωπος του Υπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τη Διοίκηση Εθνικής Άμυνας, δέχθηκε χθες, Τρίτη, στα κεντρικά γραφεία της διοίκησης, τον Άντζελ Τίλβαρ, Υπουργό Εθνικής Άμυνας της Ρουμανίας, ο οποίος βρίσκεται σε επίσκεψη εργασίας στο Βασίλειο, συνοδευόμενος από σημαντική αντιπροσωπεία και τον διαπιστευμένο πρεσβευτή της χώρας του στην πρωτεύουσα του Μαρόκου.

Η επίσκεψη αυτή, η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ενίσχυσης και διαφοροποίησης της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, σηματοδοτήθηκε από την υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας στον στρατιωτικό και τεχνικό τομέα μεταξύ Μαρόκου και Ρουμανίας, παρουσία του Αντιστράτηγου, Γενικού Επιθεωρητή των Βασιλικών Ενόπλων Δυνάμεων και Διοικητή της Νοτίου Περιφέρειας.

Η συμφωνία συνεργασίας αφορά, ειδικότερα, τους τομείς της συγκρότησης, της εκπαίδευσης, των ασκήσεων, της αμυντικής βιομηχανίας, της τεχνικής υποστήριξης, της ανταλλαγής εμπειριών, της στρατιωτικής υγείας και της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, καθώς και τη σύσταση κοινής στρατιωτικής επιτροπής για τον καθορισμό των αξόνων συνεργασίας, που θα συνεδριάσει εναλλάξ σε Ραμπάτ και Βουκουρέστι.

Από την άλλη πλευρά, τα δύο μέρη τόνισαν τον θετικό και εποικοδομητικό ρόλο του Βασιλείου του Μαρόκου και της Ρουμανίας στη διατήρηση της σταθερότητας, της ασφάλειας και της ειρήνης στις περιοχές τους, έχοντας επίγνωση του ρόλου και της ευθύνης που υπαγορεύουν οι γεωστρατηγικές τοποθεσίες τους για την προώθηση της ειρήνης και αρμονία στην Αφρική και την Ευρώπη.

Στο τέλος αυτής της συνάντησης, οι δύο αξιωματούχοι εξέφρασαν την κοινή τους φιλοδοξία και βούληση να ενισχύσουν αυτές τις σχέσεις στο μέλλον. Με την εφαρμογή των απαιτήσεων της συμφωνίας στρατιωτικής και τεχνικής συνεργασίας που υπογράφηκε σήμερα, καθώς και μέσω τακτικών ανταλλαγών επισκέψεων μεταξύ αξιωματούχων των δύο χωρών.

Defense Arabia

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ