Ο πρόεδρος της Ουκρανίας πήγε στα Τίρανα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Για πρώτη φορά ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι επισκέπτεται την Αλβανία, προκειμένου να συμμετέχει στη Σύνοδο Κορυφής για την Ουκρανία.

Τα Τίρανα καλωσορίζουν για πρώτη φορά τη Σύνοδο Κορυφής στις 28 Φεβρουαρίου, αφιερωμένη εξ ολοκλήρου στην Ουκρανία, μόλις λίγες μέρες από τη δεύτερη επέτειο από την έναρξη της ρωσικής επίθεσης στο Κίεβο, γράφουν τα αλβανικά media.

2 134

 Το αεροπλάνο του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Ρίνας στις 23:00 χθες 27 Φεβρουαρίου.

 Τον υποδέχθηκαν ο Υπουργός Εξωτερικών,Ιγκλί Χασάνι και η Υπουργός Ελίζα Σπιροπάλι και ο Πρέσβης της Ουκρανίας στα Τίρανα Σκουρόφ.

Ο υπουργός Εξωτερικών Ιγκλί Χασάνι το περιέγραψε ως «μια στιγμή κλειδί για την προώθηση των διμερών σχέσεων αλληλεγγύης με την Ουκρανία στον ηρωικό αγώνα της ενάντια στη ρωσική επιθετικότητα».

Ο Ζελένσκι συνοδευόταν στη διαδρομή από τη Ρίνα στα Τίρανα από συνοδεία περίπου 35 οχημάτων. Λόγω της υψηλής ασφάλειας αυτής της επίσκεψης, οι Επιχειρησιακές Δυνάμεις, η RENEA, τα Σώματα Εθνικής Ασφάλειας και η Αστυνομία Τιράνων βρίσκονται σε επιφυλακή.

Στις 29 Φεβρουαρίου θα ακολουθήσει άλλη μια σύνοδος κορυφής, αυτή των Δυτικών Βαλκανίων, όπου θα συμμετάσχουν οι ηγέτες των 6 χωρών της περιοχής. Το επίκεντρο αυτής της συνάντησης θα είναι το σχέδιο οικονομικής ανάπτυξης για τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων και η πορεία προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

3 30

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ