Στα όρια της εξαθλίωσης τα νοικοκυρια – Όσοι εχουν οικονομίες τρώνε απο αυτές

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος για τις καταθέσεις των ελληνικών νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, που δείχνουν πως οι Ελληνες έχουν αρχίσει να βάζουν χέρι στα έτοιμα.

Η ακρίβεια και οι αυξημένες υποχρεώσεις τούς έχουν αναγκάσει να μειώσουν τις καταθέσεις τους και να σηκώσουν από τους λογαριασμούς τους συνολικά 5,2 δισ. ευρώ μόνο τον μήνα Ιανουάριο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ, οι επιχειρήσεις μείωσαν τις καταθέσεις τους τον πρώτο μήνα του 2024 κατά 3,167 δισ. ευρώ και τα νοικοκυριά «τράβηξαν» 2,07 δισ. ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί πως τον περασμένο Δεκέμβριο οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα είχαν παρουσιάσει αύξηση 6,37 δισ. ευρώ, κάτι που είχε αποδοθεί στο δώρο Χριστουγέννων και στον αυξημένο τζίρο της περιόδου.

Επισημαίνεται πως και ο Φεβρουάριος αποδείχθηκε «βαρύς» μήνας, καθώς έπρεπε να καταβληθούν ταυτόχρονα οι τελευταίες δόσεις του φόρου εισοδήματος και του ΕΝΦΙΑ, οι δόσεις για τις ρυθμίσεις οφειλών (πάγια ρύθμιση, 100 δόσεις, 120 δόσεις, εξωδικαστικού κ.ά.) και τα τέλη κυκλοφορίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ