Η αγορά μικρών drones προβλέπεται να φτάσει τα 10,4 δισ. $ έως το 2030

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η αγορά των μικρών drones βρίσκεται σε συνεχή άνοδο, προβλέποντας εντυπωσιακή αύξηση από 5,8 δισ. $ το 2023 σε 10,4 δισ. $ έως το 2030, με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 8,6%.

global small drones market

Κύριος παράγοντας που θα οδηγήσει αυτήν την ανάπτυξη είναι το ISR (Πληροφορίες, Επιτήρηση, Αναγνώριση), καθώς οι χρήσεις μικρών αυτόνομων drones σε διάφορους τομείς.

Εμπορικές Εφαρμογές και Γεωργία: Σήμερα, τα μικρά drones χρησιμοποιούνται εκτενώς σε εμπορικές εφαρμογές, όπως η φωτογράφιση , η τρισδιάστατη χαρτογράφηση, η παράδοση προϊόντων και φαρμάκων, καθώς και στη γεωργία. Στη γεωργία, τα μικρά drones έχουν επαναπροσδιορίσει τη γεωργία ακριβείας, παρέχοντας τη δυνατότητα παρακολούθησης της κατάστασης των καλλιεργειών και τον εντοπισμό ζιζανίων.

Στρατιωτικές Εφαρμογές και Εξέλιξη του ISR: Σημαντική ανάπτυξη παρουσιάζει το τμήμα στρατιωτικών εφαρμογών, καθώς οι ένοπλες δυνάμεις χρησιμοποιούν μικρά drones για επιχειρήσεις ISR και διαχείρισης ζημιών μάχης. Η αποτελεσματικότητα των  στρατιωτικών επιχειρήσεων εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις δυνατότητες ISR, με το C4ISR πέμπτης γενιάς να αποτελεί παράδειγμα καινοτομίας που εκμεταλλεύεται την τεχνητή νοημοσύνη.

Τύποι Drones : Η αγορά κατηγοριοποιείται αναλόγως αρχιτεκτονικής και λειτουργίας, σε σταθερής ή περιστρεφόμενης πτέρυγας και υβριδικά.

Ειδικά, τα drones με περιστροφικά πτερύγια διαθέτουν ευρύτερο εύρος λειτουργικών περιβαλλόντων λόγω της ικανότητας VTOL (καθέτου απογείωσης & προσγείωσης).

Αυτόνομα Drones: Η Εξέλιξη στη Στρατηγική Χρήση και την Ανάπτυξη της Αγοράς

Στον χώρο των drones, ο πλήρως αυτόνομος τομέας επισημαίνεται ως ο κινητήριος παράγοντας για την προβλεπόμενη περίοδο ανάπτυξης. Η αναμενόμενη σημαντική αύξηση στον τομέα αυτόν αποδίδεται στην οικονομική αποδοτικότητα των αυτόνομων μικρών drones, τα οποία αποτελούν ουσιώδη εργαλεία σε διάφορους τομείς από την άμυνα έως την έρευνα.

Τα αυτόνομα μικρά drones, ουσιαστικά είναι προγραμματιζόμενα ρομπότ. Ενώ η αγορά αυτόνομων drones είναι προς το παρόν μικρότερη από αυτήν των συμβατικών drones, η εκτεταμένη τους χρήση σε στρατιωτικές εφαρμογές τα καθιστά κεντρικούς παίκτες στην αγορά.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής ξεχωρίζουν ως η μεγαλύτερη αγορά για τα αυτόνομα drones. Αυτό οφείλεται στις αυξημένες επενδύσεις των  Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην έρευνα και ανάπτυξη τέτοιων τεχνολογιών. Η ανάπτυξη αυτή στις ΗΠΑ ενισχύεται από τις ευρείες στρατηγικές εφαρμογές των αυτόνομων drones σε στρατιωτικές περιπολίες, παρακολούθηση, αναγνώριση και καταστροφή στόχων.

Η ανάπτυξη στον τομέα αυτόν οφείλεται και στη στρατηγική εκτίμηση της οικονομικής αποδοτικότητας των αυτόνομων drones. Η ικανότητά τους να εκτελούν απαιτητικές αποστολές σε ευρύ φάσμα εφαρμογών, συμπεριλαμβανομένων των αμυντικών επιχειρήσεων και της έρευνας, καθιστά την επένδυση σε αυτούς τους τύπους drone ολοένα και πιο ελκυστική για τις κυβερνήσεις.

Περιφερειακές Προοπτικές: Η περιοχή Asia-Pacific  (Ασία του Ειρηνικού ωκεανού ) αναμένεται να αναδειχθεί ως σημαντική αγορά, με πολλές χώρες να επικεντρώνονται στην ενίσχυση των αμυντικών τους ικανοτήτων λόγω των γεωπολιτικών προκλήσεων. Η περιοχή αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στην αύξηση της αγοράς των μικρών drones.

Με τις σημαντικές εξελίξεις σε τεχνολογίες ISR και αυτόνομης πτήσης, η αγορά των μικρών drones έχει τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης και καινοτομίας, αναδεικνύοντας τη σημασία τους σε διάφορους τομείς και εφαρμογές.

Με πληροφορίες από την μελέτη Global Small Drones Market by Platform

ΔΗΜΟΦΙΛΗ