«Πρόοδος» είναι το ότι η Τουρκία έχει ναυπηγεία και αμυντική βιομηχανία, «οπισθοδρόμηση» το ότι εμείς καταστρέψαμε τα δικά μας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μετά την ψήφιση του νόμου που με αυτόν νομιμοποιούνται γάμοι μεταξύ ανθρώπων του ίδιου γενετικού φύλου, και όχι μόνον. Όχι μόνον, διότι, αυτή η νομοθετική πράξη φέρει την ευθύνη και δια τα πολλά απορρέοντα αυτής, με πρωτο πρώτο την τεκνοθεσία βρεφών.
Ε, εάν αυτό ήταν λοιπόν το μόνο που πανηγύριζε ως «εορτή» η Σακελλαροπούλου κτλ αποκαλώντας το μάλιστα «πρόοδο», εν τάξει! Θεμιτόν. Αν όμως, και εφόσον, πρόκειται μόνο για της κοινωνίας ζωή, αν και υπάρχουν αμφιβολίες ακόμα και γι αυτό.

Όλα λοιπόν αρχίζουν με την ετυμολογία της λέξης πρόοδος όπως αυτή αναλύεται στα λεξικά, αναφερόμενη ως ένα «γράδο» προς το καλύτερο, χωρίς ούτε μία αμφισβήτηση/παρατήρηση/έφεση, αφού πρόκειται για κάτι που όλοι, μηδενός εξαιρουμένου, ξανά, μηδενός εξαιρουμένου, επιθυμούμε, και μέχρι εκεί. ΠΡΟΟΔΟΣ.

Υπάρχει λοιπόν ένα από τα πανελλαδικής εμβέλειας τηλεοπτικό κανάλι, που κάθε πρωί ανελλιπώς μας ενημερώνει για τα τεκταινόμενα στην γείτονα Τουρκία, με τον άκρατο πληθωρισμό των τελευταίων χρόνων. Επίσης, δείχνοντας μας όχι μόνον πρωτοσέλιδα εφημερίδων, αλλά και κομμάτια από λόγους Ερντογάν όπως και άλλων υψηλών αξιωματούχων εκεί, για την ικανότητα κατασκευής πλοίων, ως και αεροσκαφών, και τόσων άλλων, πολλών άλλων,προηγμένης τεχνολογίας σκευασμάτων.

Πού; Εις Τουρκία! Που την εποχή, και που όταν εδώ, στην Ελλάδα,«πέφτανε» έτοιμα νεότευκτα από τις κλίνες τους, όλων των ναυπηγείων, μετά των εις το Πέραμα ευρισκομένων μικρότερων τέτοιων, αλλά και στα νησιώτικα καρνάγια, ανάλογα, οι Τούρκοι δεν έφταναν πέρα από μία «βάρκα».

Ποία λοιπόν η κατάσταση σήμερα σε αυτό τον τομέα; Πλήρης αναστροφή. Οι Τούρκοι τα πάντα, και ψέμματα δεν λένε, και εμείς..ούτε βάρκα.

Το ίδιο και στόν αέρα αφού τον καιρό που ο μακαρίτης Αβέρωφ καθιέρωνε την ΕΑΒ, αυτή από τότε και μέχρι σήμερα, εκεί περίπου βολοδέρνει ακόμα. Στην λίγο πολύ «καθιέρωση» συγκρινόμενη με την Τουρκία.

Δεν χρειάζονται περισσότερα από τα άπειρα που υπάρχουν παραδείγματα, αφού τα πάντα συνοψίζονται με δυό λόγια ως εξής: Εκεί που δεν είχαμε μεγάλη ανάγκη προόδου, προοδεύσαμε με «άλματα», και εκεί που είχαμε την μεγάλη ανάγκη προόδου, προοδεύσαμε και εκεί πάλι με άλματα, αλλά αυτά εις την αντίθετη φοράν. Υπάρχει όμως καιρός ακόμα να λογικευτούμε, πρίν τα ένθεν/κείθεν άλματα, γίνουν κλάματα (προς τα εκεί πάει!). Θα τον εκμεταλλευτούμε;

Τι φρονεί επ αυτού ο κύριος Μητσοτάκης, η κ. Σακελλαροπούλου και οι λοιπές προοδευτικές δυνάμεις; Θα δείξουν το ίδιο μεγάλο ενδιαφέρον και προς τα εκεί, σε μια τέτοια προοδευτική ομιλία του, πέραν των «επιτηδευμένων» εκτός και εάν στο δικό του λεξικό η λέξη «πρόοδος» σημαίνει άκρατο «πισωγύρισμα» οπότε « Αλονζ ανφάν ντε λα πατρί, ν αλλάξουμε…πατρί».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ