Τεμπη: Το μπάζωμα και ο Τριαντοπουλος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ποιος έδωσε την εντολή για το μπάζωμα στον τόπο της τραγωδίας των Τεμπών, προτού καν φτάσουν στο σημείο πραγματογνώμονες; Την ώρα που η πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών καταγγέλλει ότι ο Αγοραστός«κάρφωσε» τον στενό συνεργάτη του Μητσοτάκη, Χρήστο Τριαντόπουλο ως το πρόσωπο που έδωσε την εντολή για το τσιμέντωμα μόλις λίγες ώρες μετά τη φονική σύγκρουση των τρένων, το Μαξίμου μέσω του Π. Μαρινάκη απαντάει ότι… η δικαιοσύνη ερευνά την υπόθεση.

Στο ερώτημα αυτό ωστόσο την πιο ξεκάθαρη απάντηση έδωσε ο ίδιος οΧρήστος Τριαντόπουλος, Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, λίγα 24ωρα μετά την τραγωδία. Μόλις 6 ημέρες μετά το εθνικό έγκλημα, ο ίδιος έδωσε συνέντευξη σε τοπικό κανάλι όπου υπερηφανευόταν ότι αυτός οργάνωσε την «αποκατάσταση» του χώρου, η οποία κατά την στιγμή της συνέντευξης, είχε ήδη ολοκληρωθεί!

«Έχει ολοκληρωθεί. Είμαστε  από την Πέμπτη με κυβερνητικό επιτελείο, στα Τέμπη, στη Λάρισα έτσι ώστε με απόλυτο σεβασμό, στα θύματα, στις οικογένειες και στην ελληνική κοινωνία που παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις, να προχωρήσει η διαδικασία συλλογής και αποκατάσταση του χώρου του τραγικού δυστυχήματος» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Χ. Τριαντόπουλος. «Διαμορφώθηκε ο χώρος. Και για τη φύλαξη, τα συντρίμμια, τα βαγόνια» ανέφερε προσθέτοντας ότι όλα αυτά έγιναν με τη στενή συνεργασία της περιφέρειας Θεσσαλίας.

Ουσιαστικά, ο Χρήστος Τριαντόπουλος «επιβεβαιώνει» με αυτές τις δηλώσεις του στις 7 Μαρτίου 2023, τις καταγγελίες της Μαρίας Καρυστιανού ότι εκείνος έδωσε την εντολή να μπαζωθεί ο χώρος σε χρόνο ρεκόρ. Υπενθυμίζεται ότι το τσιμέντωμα του χώρου είχε ως αποτέλεσμα να μη διερευνηθεί η ύπαρξη του εύφλεκτου ξυλολίου που εντόπισαν οι πραγματογνώμονες των συγγενών, κατά τις έρευνες των οποίων μάλιστα βρέθηκαν και ανθρώπινα μέλη που δεν είχαν εντοπιστεί από τις αρμόδιες Αρχές.

Σύμφωνα με την καταγγελία της προέδρου του Συλλόγου των θυμάτων, Μαρίας Καρυστιανού, ο τότε περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, «έδειξε» ως υπεύθυνο για το τσιμέντωμα του τόπου της τραγωδίας, τον στενό συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη και σημερινό υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Προστασίας, τον Χρήστο Τριαντόπουλο.

6085891

Χρήστος Τριαντόπουλος

Σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό Alert, η Μαρία Καρυστιανού δήλωσε μεταξύ άλλων: «Εγώ έστειλα ένα εξώδικο στον κ. Αγοραστό και έλαβα μία απάντηση γραπτή, η οποία ανέφερε ότι «εγώ ακολουθούσα εντολές και ότι οι εντολές ήρθαν από τον κύριο Τριαντόπουλο, έγιναν δύο συνεδριάσεις και μου δόθηκε αυτή η εντολή».

«Αυτό το έγγραφο υπάρχει στην δικαιοσύνη και δεν έχει γίνει τίποτα;»ρώτησε ο  δημοσιογράφος Ανδρέας Καψαμπέλης με την μητέρα να απαντάει: «τίποτα!».

Υπενθυμίζεται ότι από το βήμα της Βουλής, ο  πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, κάλεσε τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Τριαντόπουλο να απαντήσει αν έδωσε εκείνος ή ο Αγοραστός την εντολή για το μπάζωμα του σημείου της σύγκρουσης. «Δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, όσα ανέφερε ο κ. Βελόπουλος» διέψευσε τότε σε απάντησή του ο Τριαντόπουλος.

Διαψεύδει τώρα ο Αγοραστός

Σε δηλώσεις του στο  aftodioikisi.gr, ο Κ. Αγοραστός διαψεύδει τα όσα κατήγγειλε η κ. Καρυστιανού, λέγοντας: «Όχι δεν είναι έτσι όπως τα λέει η κα Καρυστιανού. Σέβομαι τον πόνο των οικογενειών και τόσο καιρό δεν ήθελα να κάνω δημόσιες τοποθετήσεις. Εγώ όσα έχω να πω, τα έχω πει εκεί που πρέπει. Αλλά να ξεκαθαρίσουμε το εξής: Εγώ γραπτή δήλωση στην κα Καρυστιανού, ούτε έδωσα, ούτε αναφέρω το όνομα που η ίδια λέει».

Για το μπάζωμα στο σημείο της τραγωδίας, ο ίδιος πρόσθεσε: «Η περιφέρεια είχε υποστηρικτικό ρόλο, με μηχανήματα και τα συνεργεία. Ενεργήσαμε βάση του Ειδικού Σχεδίου Ανθρώπινων Απωλειών από την Αστυνομία, την Πυροσβεστική. Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.), στο οποίο οφείλαμε να συμβάλλουμε και τεθήκαμε σε αυξημένη ετοιμότητα, όπως έγινε και με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τις δομές (νοσοκομεία κτλ). Κληθήκαμε να παρέχουμε τη μέγιστη δυνατή βοήθεια-υποστηρικτικά, και το κάναμε, δίνοντας μηχανήματα, προσωπικό, σκαπτικά μέσα κ.α. Οπότε, δεν υπήρξε καμία μεμονομένη πρωτοβουλία, ούτε προσωποποιείται η “εντολή”. Στο Σ.Ο.Π.Π συμμετέχουν πολλοί… και οι όποιες ενέργειες αποφασίζονται συντονισμένα».

Και ο Αγοραστός στη δικογραφία για το έγκλημα στα Τέμπη

Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, η δίωξη σε βάρος του Κώστα Αγοραστού, δεν θα εξεταστεί μεμονωμένα αλλά εντάχθηκε τελικά στη συνολική δικογραφία. Πλέον, οι κατηγορούμενοι για τα Τέμπη ανέρχονται στους 34.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλίας έχει ασκηθεί δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για παράβαση καθήκοντος, σχετικά με το τσιμέντωμα του τόπου όπου σημειώθηκε η μετωπική σύγκρουση των δύο τρένων, προτού καλά καλά φτάσουν στο σημείο οι εμπειρογνώμονες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ